Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwerfkitten sprint naar man en zijn hond en laat ze maar niet met rust.

Het zijn niet alleen mensen die persoonlijkheden hebben, ook dieren zijn niet allemaal dezelfde en hebben dus een persoonlijkheid en karakter. Sommigen vriendelijker dan de anderen. En ook het katje in dit verhaal, heeft een zeer vastberaden persoonlijkheid.

Ondanks dat ze zo klein is, heeft dit wilde straatkatje bewezen dat ze geen tekort aan doorzettingsvermogen heeft toen ze een man opmerkte die aan het wandelen was met zijn hond.

En het bleek te lonen ook!

Jon Nienaber uit Ohio was een toertje gaan wandelen met zijn hond in de buurt toen een klein ros katje hen plots benaderde. Het diertje was zo klein dat het paste in de palm van een hand.

Het straatkatje leek zin te hebben om op te trekken met de man en zijn hond. Ze benaderde de wandelaar en zijn hond en begon hen te achtervolgen.

“Mijn echtgenoot telefoneerde me en vertelde me dat hij dit schattig katje had gevonden en dat ze precies nogal veel aandacht wilde,” vertelde Leslie Nienaber aan Love Meow.

Leslie ging eveneens naar haar echtgenoot met wat katteneten en zag met haar eigen ogen wat haar man haar had verteld. Dit kleine katje, die ze al snel Pinot noemden, zou niet weggaan.

“Hij porde met zijn kopje door een omheining en wou Jon zelfs volgen wanneer we naar huis gingen! Hij bleek vastberaden om toch maar bij ons te blijven,” vertelde Leslie.

Het kleine, moedige diertje volgde Jon en Leslie tot bij hen thuis, speelde met hun hond en zou kost wat kost bij hen blijven. Dat is ook wat er gebeurde. Leslie wist dat ze hem moest in huis nemen.

Al 3 poezen en een hond
Leslie en Jon maakten het katje meteen schoon en gaven het te eten. Het koppel had eigenlijk al drie poezen en een hond, maar deed beroep op Leslie’s zus Sarah.

Toen Sarah het verhaal hoorde van het vastberaden katje, wist ze dat ze iets moest ondernemen.

“Ik geef toe dat het zeer moeilijk was om Pinot weg te geven,” zei Leslie. “Hij was een moedig, klein beestje die zo vastberaden was dat het zijn zin zou krijgen. Het maakt me echt gelukkig dat mijn zus voor hem wou zorgen, want ik was er echt gehecht aan geraakt.”

Snel geadopteerd
Sarah werd onmiddellijk verliefd op de kleine Pinot en nam hem onmiddellijk in huis om voor hem te zorgen.

“Mijn zus Sarah is een echte engel. Ik ben overtuigd dat hij zou gestorven zijn als we hem niet in huis hadden gehaald,” zei Leslie aan Love Meow.

Uiteindelijk werd het duidelijk dat Pinot niet alleen erg vastberaden was, maar ook erg speels.

Kijk hem hier eens!

Wie heeft een bed nodig als je in een doos kunt slapen?

Pinot is intussen een gezonde en mooie kat geworden sinds die gelukkige dag.

“De dierenarts denkt dat hij een geval uit de duizend is,” zei Leslie. “Hij weet hoe hij moet overleven en vaak loert om elke hoek op zoek naar iets om kattenkwaad mee uit te halen.”

Pinot bewees niet alleen een echte overlever te zijn, maar ook zeer nieuwsgierig en slim, nooit verlegen om iets ondeugend uit te halen.

Kijk eens hoe mooi Pinot nu is!

Bekijk de eerste momenten waarop Pinot besluit om zich bij zijn gezinnetje te voegen, in de video hieronder.