Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwerfhond ligt bibberend van de kou en huilt zachtjes om hulp in de sneeuw.

Eén moment veranderde alles voor een jankende zwerfhond die een bedje van sneeuw had gemaakt – en dat bijzondere moment werd gefilmd.

„Hij lag opgerold in de sneeuw, naast een elektriciteitsmast,” vertelde Natalie Thomson, van de dierenopvang Stray Rescue of St. Louis, aan The Dodo.

Een team was op pad gestuurd om de hond te vinden, nadat ze een bezorgd telefoontje hadden ontvangen.Toen de redder de hond zag, filmde ze het moment met haar telefoon. Met grote ogen en uitgeput, jankte de hond zachtjes (alsof hij om hulp vraagt) als de vrouw dichterbij komt.

De redders noemden de hond Weezer en namen hem mee. „Deze arme ziel brak ons hart in tweeën,” schreven ze op YouTube. „Hij bibberde en schreeuwde het uit van de angst.”

Nadat hij tot rust was gekomen, liet hij de dierenarts dichterbij komen. Snel werd duidelijk dat het arme hondje een boel was ondergaan.Hij had een grote wond onder zijn poot. Het leek erop alsof hij ergens vast was gebonden, maar te strak.

Gelukkig wisten ze het arme dier te helpen en momenteel verblijft hij bij een liefhebbend pleeggezin om te leren hoe hij deel kan uitmaken van een familie.

Hopelijk wordt zijn pijnlijke verleden snel een vage herinnering. Zodra hij helemaal is hersteld, zal Weezer een zorgzaam en lief baasje krijgen!