Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo schattig: ziekenhuis stelt kerstboompje op voor poes.

Bij het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar krijgen ze geregeld een bijzondere gast over de vloer: de kat genaamd Wodka. De medewerkers van de spoedeisende hulp besloten om het beestje een gezellige kerst te bezorgen, dus plaatsten ze speciaal voor de kat een kleine kerstboom bij zijn rode mandje. Baasje Dominique Bieman legde uit: “Wodka geeft veel patiënten steun en ik krijg vaak de vraag of ze iets terug mogen doen.”

De kat is ondertussen een beetje een kleine beroemdheid geworden in Alkmaar. De poes wordt dan ook goed in de watten gelegd. Bieman gaat verder: “Aan de mensen die iets terug wilden doen, vroegen we dan of ze hem een stukje ham of kipfilet wilden geven. Maar nu komt er steeds meer bij: “een roze huisje, het kleedje en nu dus het kerstboompje. Super lief! Ik weet zeker dat Wodka dit erg leuk vindt. Hij ligt trouw in zijn huisje of op het kleed. Dit is echt zijn eigen plekje.”

De poes komt al enkele jaren regelmatig in het ziekenhuis op bezoek. Wodka is er een vaste klant sinds de vriend van de moeder van Bieman het café De Roos om de hoek van het ziekenhuis begon uit te baten. Bieman gaf nog mee: “Sinds vijf jaar zijn Wodka en het ziekenhuis onafscheidelijk.”

Bron en afbeeldingen: De Telegraaf en Dominique Bieman