Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zilvervisjes in huis voorkomen; met deze tips doe je dat

Zilvervisjes zijn in veel huishoudens een ongenode gast. De glibberende beestjes die zich razendsnel voortbewegen; niemand zit er op te wachten. Als je ze eenmaal hebt is het ook heel moeilijk om er vanaf te komen, ze verstoppen zich vaak en je krijgt ze niet zomaar te pakken.

Het is dus beter om te voorkomen dat de zilvervisjes hun intrek nemen in jouw huis.

Allergie
Allereerst is het belangrijk dat zilvervisjes ook een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ze kunnen symptomen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met astma. Denk hierbij aan benauwdheid, tranende ogen en een lopende neus. Daarbij zijn het wandelende bacteriebronnen. Aan de pootjes van zilver- en papiervisjes kleven allerhande bacteriën en dat wil je natuurlijk niet in je huis.

Zilvervisjes
Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving en dringen je huis in door allemaal kieren en gaten. Ze verblijven vaak in de uren van je huis, tussen het isolatiemateriaal. Daar is het lekker warm en vochtig. Het is dus van belang om vocht in huis te vermijden, want in een vochtig klimaat gedijen ze het best. Hoe je ze het beste voorkomt, lees je op de volgende pagina.

Verbijfplaats
Je vindt zilvervisjes vaak op de vloer van je badkamer, want daar is het lekker vochtig. Je zult ze misschien ook weleens in de badkuip vinden. De beestjes kunnen namelijk niet goed lopen over gladde oppervlaktes, dus als ze in de badkuip proberen te klimmen glijden ze vaak naar beneden.

Wil je weten hoe je deze beestjes voorkomt en verdrijft? Ga dan door naar de volgende pagina.