Search
Close this search box.

Zijn baasje liet hem achter en zei dat hij moest “blijven”. Een week later zat hij er nog steeds!

We hoeven je niet meer te vertellen dat honden de beste vriend van de mens zijn. Een van hun bekendste eigenschappen is dat ze ontzettend trouw zijn. Helaas waarderen niet alle mensen deze loyaliteit. Ze kunnen gewoon niet begrijpen waarom hun baasje hen zou willen dumpen. Een trouwe hond moest helaas ervaren wat het is om verraden te worden. Zijn eigenaar dumpte hem op een voetpad in Moskou en zei hem om te “blijven.” Verder is er weinig geweten over deze hond, maar wat wel zeker is, is dat de eigenaar nooit terugkwam. De hond werd erg depressief, maar een week later zat hij nog altijd te wachten!

Een voorbijganger Elena Kniazeva slaagde erin om hem te overtuigen haar naar een nabijgelegen asiel te volgen. Daar werd hij gewassen en verzorgd. De hond werd Luke gedoopt en begon meteen open te bloeien. Hij was een erg lieve hond die snel vriendjes maakte!

Het verhaal van een van de nieuwe vrienden van Luke, Dennis, was zo mogelijk nog tragischer. Hij werd samen met zijn moeder en broers en zussen gevonden op een bouwwerf. Iemand had de oren van zijn moeder afgehakt. Een van zijn broertjes was al dood. Dennis had een wonde aan zijn pootje opgelopen, dat naderhand gelukkig goed genas.

De twee honden vonden algauw troost bij elkaar en vormden een prachtige vriendschap. Wisten zij veel dat ze op het punt stonden om naar Toronto in Canada te vliegen, waar ze samen een nieuwe thuis zouden zoeken.

4 Paws Toronto was zo genereus om de twee honden te aanvaarden, en gaf hen een plekje in hun adoptieprogramma. Zo zouden ze echt geluk vinden in hun leven. Hoewel ze duizenden kilometers moesten verhuizen, was dit de perfecte gelegenheid om opnieuw geliefd te worden.

Dankzij een GoFundMe campagne kon er genoeg geld ingezameld worden om de reiskosten te betalen.

De twee honden wachten nu in Canada op een nieuwe thuis!