Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ziekenhuis stuurt pasgeborenen naar huis in schattige handgemaakte kerstsokken, en dat al 50 jaar

Als het gaat om baby’s die worden geboren, kunnen we nooit echt zeker zijn wat we kunnen verwachten. Sommigen worden vroeg geboren, sommigen worden later geboren, sommigen worden precies op tijd geboren.

Het maakt niet uit wanneer je baby wordt geboren, we zijn het er allemaal over eens dat de geboorte een zegen en een geschenk is. Ja, zelfs als dat rond Kersttijd gebeurt, wanneer de wereld een gekke plaats lijkt en het leven versnelt tot honderd kilometer per uur.

Welnu, een ziekenhuis besloot om hun kerstbaby’s op een nogal speciale manier te vieren, en dat al meer dan 50 jaar!

Het idee is misschien lang geleden bedacht, maar het is nu net zo verbazingwekkend schattig als toen. Er wordt gezegd dat iemand het eerst heeft voorgesteld in het ziekenhuis van San Antonio, Texas.

Een vrijwilligersgroep die bekend staat als Bluebirds of Methodist Hospital maakt kousen en elke kous wordt naar een andere pasgeborene gestuurd om vanuit het ziekenhuis naar huis te worden gestuurd.

Ze vullen de outfits zelfs aan met kleine kerstmutsen om de baby’s er nog feestelijker uit te laten zien. Bovendien spelen andere ziekenhuizen in Texas nu in op de trend! Neem bijvoorbeeld Mount Auburn Hospital, die dit naar verluidt al 12 jaar doen.

De vrijwilligers vinden het leuk om de kousen te maken, maar er gaat niets boven de warme ontvangst van de ouders, die een kous mee naar huis nemen die het kostbaarste geschenk van alle … het leven bevat.

Wauw! Wat een fantastisch idee, en hoe schattig zien deze baby’s er uit?!