Search
Close this search box.

Zeldzame leeuw dreigt gedood te worden voor hun huid in plaats van naar een natuurpark te gaan.

Witte leeuwen zijn erg zeldzaam en wereldwijd zijn er nog 300 over. Mufasa is een prachtige mannelijke witte leeuw uit Zuid-Afrika. Hij werd als welpje gered en overgebracht naar een wildcentrum. Maar drie jaar later dreigt hij verkocht te worden aan de hoogste bieder.

Mufasa werd als welpje in beslag genomen door de politie en overgebracht naar een rehabilitatiecentrum voor wilde dieren. Kort na zijn aankomst ving het centrum ook een vrouwelijk welpje genaamd Suraya op. De twee groeiden de voorbije drie jaar samen op. Ze zijn echt onafscheidelijk.

Onlangs bood een natuurpark aan om hen beiden op te vangen zodat Musafa en Suraya de rest van hun leven zouden kunnen samenblijven. Dat klinkt perfect, maar National Conversation weigert hun verhuis.

In plaats daarvan zijn ze van plan om de zeldzame leeuw te veilen aan de hoogstbiedende trofeejager. Care2 schreef: “In plaats daarvan kreeg het rehabilitatiecentrum telefonisch te horen dat Musafa geveild zal worden om geld in te zamelen voor het departement.” Er werd een petitie gestart om de Minister van Milieu te overtuigen om beiden leeuwen naar het natuurpark te sturen en niet te laten veilen aan trofeejagers.

De petitie werd al 167.000 keer ondertekend, waarvan 4.000 handtekeningen uit Zuid-Afrika. Hun doel van 180.000 handtekeningen werd bijna bereikt.

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT MASSAAL OM MUSAFA DE LEEUW TE REDDEN.

https://www.facebook.com/Care2/videos/280816369195117/