Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeldzame ‘Albino-tweeling’ geboren met sneeuwwit haar

De technologische vooruitgang van vandaag betekent dat de meeste toekomstige moeders in de westerse wereld opmerkelijke 3D-beelden van hun baby’s kunnen zien terwijl ze nog in de baarmoeder groeien.

Dankzij deze geweldige scans vraag je je weinig meer af hoe je baby eruit zal zien en wat het geslacht is.

Maar wat artsen niet kunnen laten zien, is de kleur van je baby, hoeveel haar ze hebben en de kleur van hun ogen.

Toen baby Bence werd geboren in een ziekenhuis in Székesfehérvár, Hongarije, liet hij zijn ouders geschokt achter en artsen krabden zich op hun hoofd.

Deze zoete bundel van vreugde werd niet alleen geboren met een volle bos haar, maar zijn haar was grijs.

Als het derde kind dat aan zijn ouders werd geboren, vroegen ze zich af wat de reden zou kunnen zijn voor deze echte Benjamin Button terwijl artsen een reeks tests uitvoerden om de oorzaak te achterhalen.

Maar Baby Bence werd geboren als een gezonde baby en als een gekoeld bundeltje was er geen teken dat hij zich ongemakkelijk voelde.

Terwijl zijn ouders dolblij waren bij de komst van hun gelukkige, gezonde baby, sloten artsen een aantal mogelijke oorzaken uit, waaronder albinisme, de genetische aandoening die ervoor zorgt dat de huid, het haar of de ogen weinig of geen kleur hebben.

Andere mogelijke verklaringen waren stress of angst veroorzaakt door de moeder tijdens de zwangerschap, maar dit werd ook uitgesloten.

“Volgens artsen wordt wit haar bij baby’s meestal geassocieerd met genetica. Vaak kan het worden veroorzaakt door vitamine B12-tekort of zelfs mutante haarcellen, ”meldt eternallifestyle.com.

Maar wat de reden voor deze zeldzame kleuring Baby Bence ook is, het wint de harten van niet alleen internet, maar ook ziekenhuispersoneel die deze prachtige baby de bijnaam ‘Prince Charming’ hebben gegeven.