Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Zeg mijn zoon dat ik van hem hou”. Vaders emotionele laatste momenten met zijn zoon voor zijn overlijden.

Een vader deelde op Facebook uren voor zijn dood een hartverscheurend afscheid en vroeg zijn vrienden om goede herinneringen met zijn zoon te delen.

Ian Davis, een 40-jarige dokter uit Melbourne, werd in Australië bekend omwille van zijn fundraising sinds zijn diagnose van motorneuronenziekte zeven jaar geleden.

Maar voor zijn kleine jongen, Archie, was hij gewoon een vader.

De dag voor de dood van Ian, sprong Archie op zijn bed om even te knuffelen. Het zou hun laatste moment samen zijn.

Ian postte een foto op zijn sociale mediapagina en deelde een hartverscheurend afscheid.

Wetend dat zijn tijd gekomen was, schreef hij: “Vandaag zeg ik vaarwel.”

“Bedankt iedereen voor alle steun, liefde en medeleven in de loop der jaren tijdens mijn gevecht. Het was best een avontuur.

Ik zal dit gebroken lichaam verlaten met een vol hart. Zeg mijn jongen alsjeblieft dat ik van hem hou en dat ik zo trots ben om zijn papa te zijn.

Deze foto van gisteren is ons laatste moment samen.”

Hij riep vrienden ook op om herinneringen te sturen naar een e-mailadres dat hij voor Archie oprichtte zodat hij later meer over zijn papa zou kunnen leren.

Vijf uur later werd er een update gepost op zijn profiel met de melding dat Ian vredig gestorven was, omringd door vrienden en familie.

“Ik zal een biertje op hem drinken. Dat is wat hij gewild zou hebben”, leest de update.

Ian leed aan MND, een progressieve ziekte waarbij de spieren langzaam krimpen, en kreeg de diagnose op amper 33-jarige leeftijd.

Hij lanceerde de campagne Fight MND, die op amper vier jaar tijd meer dan 40 miljoen euro inzamelde voor onderzoek naar de ziekte.

DEEL DIT HARTVERSCHEURENDE BERICHT OM JE MEDELEVEN UIT TE DRUKKEN MET DE NABESTAANDEN EN VRIENDEN VAN IAN.