Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer geëmotioneerde Monique deelt dierbare herinnering met een verdrietig randje: ‘Waardevol’

Vier jaar geleden was Monique Westenberg (43) in verwachting van de kleine Dré. Eén moment tijdens die zwangerschap staat de blondine maar al te goed bij: het moment waarop zij en André Hazes (26) aan hun dierbaren het geslacht verklapten. Een aantal van die personen is helaas niet meer in hun midden, en daarom zijn de beelden van die dag – die ze deelt met haar volgers – extra bijzonder voor Monique.

Dierbare herinnering Monique Westenberg

Op het Instagramaccount van Monique is een video te vinden, waarin te zien is hoe André en zijn geliefde een grote doos opentrekken. Hieruit komen allemaal blauwe ballonnen. “Dit moment is precies vier jaar geleden”, begint Westenberg bij het filmpje. “Mijn zieke tante die mij als eerste vastpakt, mijn pindamama en omaatje die als eerste om André zijn nek vliegen. Alle drie zijn zij er nu niet meer… iets wat we toen niet konden bedenken, maar zó fijn dat we dan in een tijd leven dat alles makkelijk gefilmd kan worden en dit soort beelden nog meer waarde krijgen.”

Humor

Hoewel het voor Monique een prachtige maar ook emotionele herinnering is, is er ook ruimte voor een grapje bij de beelden. “Was jij daar stiekem ook zwanger, André?”, schrijft ze spottend.

Waardevol

Fans van de blondine steken haar massaal een hart onder de riem. “Wat fijn dat je de beelden nog hebt. Heel erg dierbaar dit…”, luidt een van de vele liefdevolle reacties. “Heel waardevol”, vult iemand aan. Nog een andere volger grapt naar aanleiding van de vraag van Monique: “Wij mannen zwangeren gewoon mee en passen ons altijd aan…”

De tekst gaat verder onder de video.

https://www.instagram.com/p/CAaq_orgI8I/?utm_source=ig_embed

Dré

Een paar maanden na de bovenstaande gender reveal – in oktober 2016 om precies te zijn – werden Monique en André de trotse ouders van een zoon. Sinds zijn geboorte duikt de inmiddels driejarige Dré regelmatig op in filmpjes en op foto’s van zijn ouders. De laatste tijd gebeurt dat overigens steeds vaker onherkenbaar. Zo wordt het jochie bijvoorbeeld alleen van de zij- of achterkant in beeld gebracht, of wordt zijn gezicht afgeschermd met een emoji. Dit doen André en Monique niet zonder reden, zo liet de zanger onlangs weten. Met het oog op het volgende schooljaar hopen ze dat hij zo minder wordt herkend.

Drama-cover ‘Privé’

Vermoedelijk heeft het buiten beeld houden van de kleine Dré te maken met de drama-cover waarmee Privé ten tijde van hun breuk in de schappen lag. Hierop werd het mannetje groots afgebeeld op de omslag van het entertainmentblad, met daarbij kleine fotootjes van André, Monique én natuurlijk de reden van de toenmalige split: Bridget Maasland (45). “Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?”, stond er in koeienletters bij geschreven. Deze actie schoot bij André volledig in het verkeerde keelgat en werd door de zanger dan ook “schofterig” genoemd. Hij schakelde vervolgens het advocatenkantoor van de zoon van Peter R. de Vries in en dreigde het blad aan te klagen. Tot een daadwerkelijke aanklacht is het uiteindelijk niet gekomen. “Na overleg hebben wij ingezien dat wij ons onvoldoende hebben gerealiseerd welke impact deze foto op betrokkenen heeft”, gaf Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds destijds toe.

Turbulente maanden

Sinds eind februari heeft André weer een relatie met de moeder van z’n kind, zo’n anderhalve week nadat André en Bridget een punt achter hun kortstondige liefdesavontuur hadden gezet. De vonk tussen de ouders van de kleine Dré zou weer overgesprongen zijn op Curaçao (waar zowel Monique als Bridget ook aanwezig waren), al blijft Hazes ontkennen dat er toen iets gebeurd is tussen beiden.

Kinderwens

Volgens Hazes zou een broertje of zusje voor zijn zoon welkom zijn en hebben hij en Monique het er ook over gehad. Omdat zijn vriendin niet via natuurlijke weg zwanger kan worden, heeft de zanger hierbij wel “een dubbel gevoel”. Hazes noemde in een show op Radio 538 het traject voor een extra kind “een lange weg, vooral voor Monique natuurlijk”. In de drie maanden dat hij samen was met Bridget, hadden ook zij het over een eventuele liefdesbaby.

https://www.instagram.com/p/B_NDDPwgrAH/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B9G6pUmgDlQ/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B_R-MEbA31e/?utm_source=ig_embed

Bron: Flaionline, Instagram Beeld: Instagram, Youtube