Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ze woog meer dan 450 kg en kon niet wandelen – zie nu haar ongelofelijke transformatie

Mayra Rosales heeft een geweldige weg afgelegd.

In 2009 werd ze de ‘zwaarste vrouw in de wereld’ genoemd, en woog een schokkende 450 kg.

Maar vandaag leeft ze een heel ander leven, en je kan haar nauwelijks herkennen.

Obesitas is een van de meest ernstige gezondheidsproblemen. Vandaag kampt de helft van alle volwassen mannen, meer dan een derde van alle vrouwen en 1 kind op 5 met obesitas.

In 2009 evenaarde een Texaanse vrouw, Mayra Rosales, een niet zo mooi record: ze werd de zwaarste vrouw ter wereld.

Op dat moment woog ze zo’n 450 kg. Ze kon niet lopen, en kon haar bed niet verlaten. De dokters vreesden dat ze niet lang meer zou leven.

Maar Mayra besliste om haar leven te veranderen na een tragisch incident.

Mayra’s neef werd vermoord. En eerst werd Mayra zelfs beschuldigd voor de moord op haar neef. Maar het bleek echter dat de moeder van de jongen de moord had gepleegd, en dus werd Mayra vrijgelaten.

Om aangeklaagd te worden voor moord, tekende haar voor het leven en dus besloot ze om haar leven om te gooien. Mayra onderging een maagverkleining om snel gewicht te verliezen.

Ze begon te letten op haar dieet, en begon te sporten. We kunnen op z’n minst zeggen dat de weg die ze afgelegd heeft, inspirerend is.

Vorig jaar woog ze maar 89 kg meer. Ze had dus een schokkende 350 kg verloren! Ongelofelijk.

Mayra heeft verschillende operaties ondergaan sindsdien, waaronder ook huidverwijdering. Ze legde haar verhaal vast op Facebook.

Vandaag ziet ze er helemaal anders uit, als een gezond en gelukkig persoon.

Ik heb eigenlijk geen woorden voor het krachtige verhaal van Mayra. Haar lijdensweg was ongelofelijk. Want we weten allemaal best hoe het is om enkele kilootjes af te vallen, maar dit is nog wat anders. Wat een strijd. Deel als je akkoord gaat!
[fblike]