Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wrede bestuurder rijdt familie eendjes omver nadat vrouw hen probeerde te helpen om over te steken.

Een harteloze bestuurder maaide een familie eendjes omver nadat een barmhartige Samaritaan hen probeerde te helpen om de straat over te steken.

De bewakingsbeelden tonen hoe negen eendjes en hun ouders de straat proberen over te steken in Queenstown in Nieuw-Zeeland.

Een vrouw in een paarse regenjas was gestopt om de aankomende bestuurders te waarschuwen om snelheid te minderen. De dame besefte dat de eendjes het water aan de andere kant van de straat probeerden te bereiken.

Twee auto’s negeren de waarschuwingen van de vrouw en rijden rakelings naast de eendjes, terwijl een auto uit de tegenovergestelde richting wel vertraagt.

Dan loopt de vrouw de straat op om de familie eendjes te beschermen. Maar seconden nadat ze zich in veiligheid heeft gebracht, rijdt een auto met hoge snelheid door de familie.

De video van het schokkende voorval kwam aan het licht nadat Rolf Liechti klacht had ingediend bij de lokale politie om gerechtigheid te eisen voor de negen eendjes en hun ouders.

Helaas hoorde hij nooit iets terug van de politie.

Rolf zei dat de moeder overleed in het ongeluk, alsook een van haar kuikentjes.

Hij zei dat de eendjes zonder hun moeder het niet lang zouden overleven. Rolf zei: “Telkens wanneer we de eendjes zien, stoppen we het verkeer en helpen hen oversteken … iedereen doet dat … omdat ze aan de overkant naar de vijver willen.”

“We lieten vorig jaar zelfs borden plaatsen nadat iemand hen had overreden, maar deze kerel leek dat niets te kunnen schelen, dat of hij was met zijn telefoon of zoiets bezig, wie weet.”

Een woordvoerder van de politie gaf toe dat ze de klacht niet verder onderzochten, maar zeggen dat er voor zover zij weten geen misdrijf begaan werd.

De eendjes werden door een dierenwelzijnsorganisatie ondertussen ondergebracht op een veiligere plek in de stad.

WAT VIND JIJ HIERVAN? MOET DE POLITIE ACTIE ONDERNEMEN TEGEN DEZE ROEKELOZE BESTUURDER? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

OPGELET: DE ONDERSTAANDE VIDEO IS NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS.