Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonder vindt plaats wanneer meisje een kusje op de buik van haar stervende zusje geeft.

In het leven gebeuren vaak genoeg dingen waar we geen verklaring voor hebben. Dit verhaal is hier een perfect voorbeeld van.

Poppy is het tweede dochtertje van de familie Smith. De eerste maanden van haar leven bracht ze door op de intensieve zorg van een ziekenhuis. Het meisje leed namelijk aan het syndroom van Möbius. Dit is een zeer zeldzame aandoening die de ontwikkeling van de gezichtsspieren treft, waardoor eten en praten moeilijk wordt.

Maar Poppy bleek een echt vechtertje te zijn, zo bericht de Engelse krant The Mirror.

Het gezin zag hoe de kleine baby elke dag vooruitgang boekte. Snel kregen ze de hoop dat Poppy op zou groeien als een nromaal meisje.

Maar op een droevige dag vond Poppy’s moeder het meisje bewusteloos aan in haar bedje. Ze werd meteen onderzocht door de dokters die vocht in haar longetjes vonden. Er was ook schade aan haar hersenen en dokters waren bang dat ze het niet zou overleven.

Samen met hun oudste dochter bracht het gezin de kerstdagen door op de intensieve zorg. Het meisje besloot om met Poppy te gaan spelen en gaf haar een harde ‘scheetkus’ op de buik. Wat toen gebeurde had niemand voor mogelijk gehouden: voor het eerst in haar leventje glimlachte Poppy.

Dat was het moment waarop haar toestand iedere dag een beetje beter werd.

Dokters stonden verbijsterd en hadden geen medische verklaring voor wat er was gebeurd. Dat maakte de vreugde van het gezin er niet minder om. Iedereen was dolblij om Poppy zo op te zien knappen.

Twee maanden nadat het wonder plaats vond, mocht kleine Poppy naar huis.

Het gezin geniet van elk moment dat ze samen doorbrengen. Iedere dag speelt Poppy’s grote zus met haar. We willen het gezin heel veel sterkte toewensen!