Search
Close this search box.

Wist je dat je wasmachine vol met bacteriën zit? Los dit probleem direct op met 1 onverwacht ingrediënt uit je keuken

We zijn erg afhankelijk van onze wasmachines om wonderen te verrichten en onze kleren weer schoon, vlekvrij en fris te krijgen. Maar we denken slechts zelden na over dat de machine zelf soms ook een schoonmaakbeurt kan gebruiken.

Stel je gewoon eens voor hoeveel vuiligheid er verzameld wordt met alle vieze kleren die je wast. En hoe graag we het ook zouden willen, verdwijnen niet alle bacteriën met een wasbeurt. En in dezelfde lijn der gedachte… is het ook nog eens zo dat een deel van de bacteriën gewoon in je wasmachine blijven zitten.

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat ik me niet kan heugen wanneer ik voor het laatst mijn wasmachine heb schoongemaakt. Maar de waarheid is dat ik heen idee had hoe – tot nu dan.

Er is een super simpele truc om dit probleem in korte tijd te tackelen.

In plaats van flink schrobben en boenen in een poging je wasmachine handmatig te desinfecteren, kun je ook gewoon even de keuken induiken en een vaatwasmachine tablet pakken. Let wel even op dat je het type hebt, zonder plastic laagje eromheen.

Leg het tablet in het bakje waar je anders je wasmiddel in stopt.

Zet de wasmachine op 40 graden en draai een ´was´.

Tegen de tijd dat het programma is afgedraaid is je wasmachine stralend schoon.

Het wordt aangeraden om deze truc ongeveer elke drie maanden toe te passen, om je wasmachine in optimale staat te houden.

Kijk nu hoe ene Peter Walsh deze briljante truc demonstreert tijdens de Rachael Ray Show:

De perfecte manier om van bacteriën en andere vuiligheid af te komen – zonder dat je ervoor in het zweet hoeft te werken. Hoe perfect is dat?

Deel deze geweldige tip alsjeblieft zodat je vrienden er ook profijt van hebben.
[fblike]