Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winnaar van Expeditie Robinson 2018 is boer Jan.

De winnaar van Expeditie Robinson 2018 is eindelijk bekend: Jan!

Na alle ontberingen van de afgelopen weken verzamelden de finalisten zich voor de grote finale in de Ziggo Dome.

Uiteindelijk wist de 53-jarige Jan Bronninkreef oud-hordeloper Gregory Sedoc en studente Dominique Hazeleger achter zich te laten en werd bekroond tot de uiteindelijke winnaar, aldus RTL.

https://www.facebook.com/ExpeditieRobinsonRTL/photos/a.441181515916385/2206518066049379/?type=3

Na maar liefst 32 dagen op een onbewoond eiland en een bloedstollende finale bleek de nuchtere boer uit Dijkerhoek (Overijssel) de sterkste.

Jan wilde al eerder aan het programma mee doen. „Ik wilde al sinds het allereerste seizoen in 2000 meedoen, maar in die tijd was het echt niet mogelijk”, vertelde hij aan Turbantia. Op de boerderij was het te druk en de kinderen waren nog jong.

Toen het format alleen bekende Nederlanders toe liet, dacht hij dat zijn kans verkeken was, maar op het moment dat dit vorig jaar wederom veranderde, wist hij dat de tijd daar was.

Voor presentator Dennis Weening was het ook het einde. Het was namelijk de laatste keer dat hij het programma presenteerde.

https://www.instagram.com/p/BrnrXD1HUYT/?utm_source=ig_embed

„Wat wordt dit een waanzinnig afscheid van het mooiste programma wat ik ooit gemaakt heb. Vol trots kijk ik terug op 7 mooie jaren. En ik ga dan ook volop genieten van deze geweldige finale.”, schreef hij op zijn Instagram pagina.

We willen Jan ontzettend feliciteren met zijn geweldige prestatie en overwinning!