Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelmanager bij de Lidl is ontslagen omdat hij “te hard werkte”.

Het is ook nooit goed. Werk je te weinig dan wordt je ontslagen, doe je het tegenovergestelde, dan wordt je blijkbaar dus ook ontslagen. Dit gebeurde onlangs bij een manager van het Spaanse filiaal van supermarktketen Lidl. De man zou ontslagen zijn omdat hij vrijwillig en onbetaald voorbereidingen heeft getroffen voor zijn werk. Hij sleept Lidl nu voor de rechter.

De ex-manager van de supermarkt kwam vaak een uur te vroeg op zijn werk en klokte niet in voor de extra uren die hij maakte. Dit leek hem geen probleem en zo trof de man elke ochtend voorbereidingen in de winkel, zoals rekken vullen en nieuwe prijzen plakken. Volgens de man heeft niemand hier ooit wat over gezegd.

LIDL spreekt en laat weten dat het bedrijf iedere werknemer per uur moet betalen en dat gratis werk illegaal is. De supermarkt noemt de voorvallen een ‘grove schending van de arbeidsvoorwaarden’ door de man. Ook claimt het bedrijf dat de man anderen zou hebben aangespoord om hetzelfde te doen. In de ontslagbrief staat dat de man soms ongeregistreerd alleen aanwezig was en dat mag niet. Uit de metingen is vastgesteld dat hij zelfs een keer 87 minuten heeft overgewerkt zonder zich te registreren.

De advocaat van de ex-manager is woedend. ”Mijn cliënt wordt dus gestraft omdat hij te hard werkt. Nooit eerder werd hij hiervoor op de vingers getikt.”

Het ziet ernaar uit dat de overige medewerkers van de Lidl blij zijn dat er geen hoge werkdruk meer op de vloer is. Check het filmpje hieronder: