Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winkelcentrum bant kerststal zodat “Non-religieuze mensen zich niet beledigd voelen”.

Een winkelcentrum zorgde voor ophef nadat ze weigerden om een kerststalletje toe te laten in hun gebouwen.

Het is zo oud als de straat. Dorpen en steden wereldwijd plaatsen stalletjes met kindje Jezus in de kribbe als onderdeel van de kersttraditie om zijn geboorte te vieren.

Uiteraard kunnen we hier niet altijd ten volle van genieten omdat heel wat kerststalletjes hermetisch worden afgesloten om te vermijden dat mensen het zouden vandaliseren of kindje Jezus zouden stelen – wat helaas vaak gebeurt.

Oh, die kerstsfeer …

Een winkelcentrum in Schotland wordt ervan beschuldigd de kerstsfeer nog meer te verpesten omdat ze het kerststalletje compleet geband hebben – tot groot ongenoegen van heel wat klanten.

Het Thistles Shopping Centre in Stirling, Schotland, weigerde een voorstel van een religieuze groep, het Legioen van St. Mary, om een kerststalletje op te zetten in het winkelcentrum.

De religieuze groep schreef parlementslid Stephen Kerr aan over de beslissing van Thistles, die het winkelcentrum vervolgens contacteerde voor een reactie. Zijn antwoord werd op Facebook gepost, met name op een pagina genaamd “Breng het Kerststalletje terug naar The Thistles, Stirling.”

De post las:

“Hun reden voor de ban is dat ze zichzelf, ondanks het zwaar promoten van Kerstmis voor commercieel geldgewin, aanprijzen als religieus neutraal en dus geen kerststalletje zullen toelaten …

Hoewel ik begrijp dat niemand religieuze of politieke evangelisten in een winkelcentrum wil, was het verzoek gewoon om een kerststalletje te mogen hebben, wat duidelijk afgescheiden zou zijn en iedereen die dat wenste kon er vragen over stellen.”

Het parlementslid stuurde het antwoord van het winkelcentrum naar de groep, die benadrukken dat de beslissing alleen betrekking heeft op het Thistles Shopping Centre.

De woordvoerder van het winkelcentrum werd geciteerd:

“Thistles Shopping center is er trots op om religieus en politiek neutraal te zijn in de lokale gemeenschap en ditmaal vonden we het niet goed dat dit soort promoties binnen een winkelcentrum zouden plaatsvinden. Onze klanten genieten van een vrijetijdsactiviteit zonder blootgesteld te moeten worden aan het geloof van een individuele organisatie.”

Sommige klanten vroegen om de beslissing te herzien, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dat ook zal gebeuren.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!