Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wil je eigenlijk niet weten: zoveel liter urine zit er in een zwembad

Zelfs als je onder een steen ligt kan het je niet zijn ontgaan dat het buiten hartstikke warm is. Een beetje verkoeling wordt gezocht in koude drankjes en een verkoelende duik in het water. Kies jij voor de sprong in het diepe in een zwembad? Dan is het water wellicht viezer dan je dacht…

Er zijn nogal wat mensen die de natuur de vrije loop laten gaan in het zwembad.

Ongelukjes
Lekker is het niet, maar elke zwembadbezoeker is zich er eigenlijk wel van bewust dat zo nu en dan een kind (of zelfs volwassene) zijn behoefte in het zwembadwater laat gaan. Waar je echter helemaal niet bij wil stilstaan, is hoeveel -laten we het ongelukjes noemen- zich in een zwembad bevinden. Canadese onderzoekers waren wel benieuwd naar het antwoord op de vraag die wij niet durfden te stellen. Ze namen 250 monsters uit 31 bubbel- en zwembaden en ontdekten dat er in een zwembad van 830.000 liter water 75 liter urine zit!

Ongezond
Het idee van 75 liter urine in een zwembad is niet bepaald fris, maar kan het ook echt kwaad? Helaas, in een zwembad doet het niet veel goeds voor je. Er kan namelijk chloorgas vormen wanneer urine in combinatie met chloor komt. Dit kan leiden tot irritaties aan onder andere je ogen of luchtwegen.
[fblike]