Search
Close this search box.

Wikkel je been 1 uur in kool – het kan helpen met gewrichtspijn

Kool staat al lang bekend om zijn gezonde en nutritionele eigenschappen. De groente heeft zowel een laag caloriegehalte als zit boordevol vitamine C, kalium en vitamine K.

Kool wordt al eeuwenlang gebruikt, niet alleen als voedsel, maar ook om zwelling en blauwe plekken te behandelen. Studies van de Universiteit van North Carolina hebben ook aangetoond dat kool eigenschappen heeft die kanker kunnen bestrijden.

Kool bevat essentiële fytonutriënten, anthocyanines (een antioxidant) en glutamine (een aminozuur). Al deze hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat zeer voordelig is bij de behandeling van pijn en zwelling in gewrichten. Sommigen beweren ook dat het verlichting kan bieden voor artrose.

Het blijkt dat deze ongelooflijke voedingsstoffen goed kunnen worden gebruikt om pijnlijke gewrichten te behandelen. Hier is hoe.

Jij hebt nodig:

 • Groene kool (rode kool kan volgens sommigen ook goed zijn, maar pas op want het kan vlekken).
 • Aluminiumfolie
 • Een deegroller
 • Verband of gaas
 • Een oven
 • Hoe:

  1. Verwijder de buitenste bladeren en spoel goed. Droog en knip het harde deel van de stengel uit.

  2. Gebruik een deegroller om de kool naar plat te drukken, zodat deze zijn helende sappen begint vrij te geven.

  3. Wikkel de bladeren in de folie en verwarm ze een paar minuten in de oven tot de kool warm is. Breng het aan op het gezwollen gebied en maak het verband of gaas vast.

  4. Laat ongeveer een uur zitten en herhaal de procedure drie keer per dag. Het is belangrijk dat je je elke keer afspoelt.

  Als je de voorkeur geeft aan een koud kompres, kun je dezelfde instructies volgen maar de koude bladeren een tijdje in de koelkast leggen voordat je het op het lichaam aanbrengt. Effecten van het koolverband zouden de volgende dag effect hebben.

  Hoewel het zeer zeldzaam is dat mensen gevoelig zijn voor kool, moet je het onmiddellijk verwijderen als je jeuk ervaart.

  Vergeet niet dat hoewel dit nuttig kan zijn, het altijd verstandig is om een ​​arts te raadplegen als je ernstige problemen hebt.

  Ik heb altijd al naar het aanbod van de natuur gekeken voordat ik voor medicatie heb gekozen.

  Deel deze truc alstublieft, zodat meer mensen over deze geweldige eigenschap van kool kunnen leren.
  [fblike]