Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie ‘babytaal’ spreekt met partner, heeft meer seks.

Hebben jij en je partner van die woordjes die alleen jullie begrijpen? Of praten jullie soms met een piepstemmetje tegen elkaar? Dan hebben we goed nieuws. Uit een recent onderzoek blijkt dat koppels die ‘babytaal’ spreken, gelukkiger zijn in hun relatie, vaker knuffelen en meer seks hebben.

Tot die conclusie kwam de Belgische seksuologe Audrey Aerens op basis van onderzoek. Het spreken van babytaal zou goed zijn voor je relatie en een teken zijn dat je relatie nog op het goede spoor zit. Dat staat te lezen in Nieuwsblad.

Twee op de drie van de 1.142 respondenten blijkt af en toe babytaal te praten met hun partner. Het gaat om korte zinnetjes en verkleinwoordjes die alleen de partners begrijpen. Aerens besluit dat personen die veel lieve woordjes gebruiken het hoogst scoren op het gebied van affectiegedrag, hechting en relatiegeluk. Ook zouden ze meer knuffelen en meer seks hebben.
Opvallend detail: de babytaal wordt wel niet gebruikt tijdens de daad, maar eerder ervoor en erna. Tussen de lakens voelen de meeste mensen het aan als ‘ongepast’.