Search
Close this search box.

Wetenschappers zeggen vrouwen om hun BH weg te doen, hier is waarom!

Al op jonge leeftijd leren vrouwen van de samenleving dat ze een bh moeten dragen. Van reclame tot televisie, het kledingstuk wordt overal gepromoot voor iedereen, van jonge tieners tot meer volwassen vrouwen. Het is ingesleten in onze hoofden sinds de adolescentie, en elke vrouw heeft er waarschijnlijk een lade vol mee. Er zijn echter nieuwe bevindingen die aantonen dat zelfs wetenschappers denken dat we moeten stoppen met het dragen ervan, zowel om gezondheidsredenen als vanwege het feit dat ze ons misschien niet zo veel zullen helpen als we denken dat ze doen.

Een link naar kanker

Uit belangrijk nieuw onderzoek is gebleken dat het dragen van bh’s in hoge mate verband kan houden met zich ontwikkelende kwaadaardige borstkanker en zelfs niet-kwaadaardige borstfibrocystische ziekte. Dit kan de belangrijkste reden zijn om nee te zeggen tegen het dragen van je bh’s.

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je borsten er geweldig uitzien in een beha, is de prijs die we betalen zoals vrouwen die ze regelmatig dragen gewoon niet de moeite waard. Tumoren van deze ziektes veroorzaken extreme pijn en je zou het risico niet moeten hoeven lopen om door het trauma heen te gaan om ze te ontwikkelen, gewoon voor het dragen van een BH.

Volgens Dr. Gregory Heigh , 90% van de vrouwen kan grote verbeteringen in hun fibrocystische borstziekte ontdekken wanneer ze dit kledingstuk beginnen te vermijden. Zijn onderzoek toont ook aan dat er een verband bestaat tussen schade aan de lymfedrainage en extreem dragen van een bh, een andere pijnlijke reden om de gewoonte te laten vallen.

Hoe zit het met zwaartekracht?

A Franse studie , uitgevoerd door professor Jean-Denis Rouillon, observeerde borstveranderingen door metingen te verrichten van 330 vrouwen in de leeftijd van 18-35 jaar gedurende een periode van 15 jaar.

Het onderzoek van Rouillon toonde aan dat degenen uit de studie die ervoor koos om beha’s te dragen, zelfs van de jeugd, absoluut geen positieve effecten hadden op de ondersteuning van hun borsten, rugpijn of de verzakking van de borsten. Deze bevindingen helpen ons in principe te begrijpen dat het dragen van een bh geen voordelen heeft voor onze medische, fysieke of anatomische gezondheid en zelfs onze borsten niet helpt de zwaartekracht te trotseren .

We kunnen nu zelfs bewijs hebben waaruit blijkt dat bh’s het tegenovergestelde effect hebben dan we denken dat ze doen. Dezelfde studie beweert dat vrouwen die ervoor kozen om te voorkomen dat ze beha’s droegen, in de loop van de tijd een lift in hun borsten van 7 millimeter lieten zien, wat bewijst dat het dragen van een bh niet de oplossing is voor hangende borsten.

Ben je op zoek naar een excuus om je BH te dumpen? Wetenschap heeft er misschien net een voor je gevonden! Het lijkt erop dat de bh’s die we geprogrammeerd zijn om te dragen ons misschien niet echt zullen helpen zoals we eerder dachten.

Als je eraan denkt om het kledingstuk de volgende keer te vermijden, kleed je aan, je kunt gewoon gezondheidscomplicaties vermijden terwijl je je meer op je gemak voelt! Geef deze belangrijke kennis nu door aan je vrienden en geliefden!
[fblike]