Search
Close this search box.

Wetenschappers onthullen een nieuwe methode waardoor kankercellen zichzelf vernietigen

Kanker is misschien wel de ergste ziekte die er is. Het draagt ​​zoveel verdriet en ellende met zich mee. Toen mijn grootmoeder de diagnose kanker kreeg, leek het alsof de tijd stopte. Het hele gezin stopte en al het andere wordt zo leeg.

Mijn grootmoeder was sterk, maar uiteindelijk kon ze niet blijven vechten. De kanker nam haar.

Maar nu lijkt het erop dat wetenschappers een stap vooruit hebben gezet, zodat mensen in de toekomst niet hetzelfde lot zullen hoeven te overkomen, schrijft Science Daily.

Onderzoekers zijn erin geslaagd om drie verschillende eiwitten in kankercellen te modificeren en ervoor te zorgen dat ze zichzelf vernietigen. Het is al bewezen dat de methode succesvol is tegen de meest agressieve vormen van kanker.

De studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Tel Aviv in Israël, heeft aangetoond dat de methode ervoor zorgt dat een groot aantal kankercellen zichzelf doden zonder de gezonde cellen van het lichaam te schaden.

“Hoe sneller kankercellen groeien, des te sneller wordt verwacht dat ze zullen sterven”, zei onderzoeksdirecteur Malka Cohen-Armon.

Zij en haar team hebben de methode getest op verschillende kankercellen, waaronder borstkanker, longkanker, pancreaskanker, darmkanker, hersenkanker en eierstokkanker.

De tests werden uitgevoerd op muizen en waren allemaal positief. Nu zullen onderzoekers zien of de methode op mensen kan worden gebruikt.

“Het identificeren van het mechanisme en het aantonen van de relevantie ervan bij de behandeling van ontwikkelde tumoren opent nieuwe wegen voor de uitroeiing van zich snel ontwikkelende agressieve vormen van kanker zonder schadelijke weefsels te beschadigen,” zei Cohen-Armon.

Ik ben zo enthousiast dat er onderzoekers zijn die vooruitgang boeken in de strijd tegen kanker.

Deel dit goede nieuws met al je vrienden en geliefden.