Search
Close this search box.

Wetenschappers concluderen: Vrouwen slapen beter met hun hond dan met hun partner.

Als hondenliefhebbers weten we allemaal hoe fijn het is om lekker naast je viervoeter in bed te liggen. Maar het is niet alleen gezellig – het is ook goed voor de kwaliteit van je slaap.

Een studie door Canisius College in Buffalo, New York, onthult dat vrouwen beter slapen met een arm over hun hond, dan over hun partner.

Keer op keer worden de gezondheidsvoordelen aangetoond van het bezitten van een hond. Hun trouw en onvoorwaardelijke liefde kunnen helpen met angsten en depressie, om nog maar te zwijgen over de extra beweging die je krijgt van het wandelen met je trouwe vriend.

Nu zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat vrouwen veel beter slapen met hun hond aan de zijde. Beter dan met hun partner, maar ook beter dan met bijvoorbeeld een kat.

Het onderzoek omvatte 962 vrouwen, woonachtig in de VS, van wie 55 procent het bed deelde met minstens één hond en 31 procent met tenminste één kat. De studie gaf aan dat 57 procent van de vrouwen ook sliep met een menselijke partner.

Het onderzoeksteam, geleid door professor Christy L. Hoffman, nam waar dat honden minder vaak hun slaappartners wakker maakten dan katten of mensen.

“Hondeneigenaren moeten zich aanpassen aan de behoefte van de hond om iedere ochtend stipt een toiletritueel te hebben. Dit helpt mensen met het aanhouden van een vrij strak ontwaakritme. Bovendien lijkt het slaapritme van honden meer overeen te komen met dat van mensen, dan in het geval van katten,” aldus professor Hoffman tegen de Huffington Post.

Gevoel van veiligheid
De onderzoekers vogelden ook uit dat de vrouwen zich zekerder voelden ’s nachts, met hun trouwe bewaker aan de zijde.

“Sommige hondeneigenaren kunnen vertrouwen halen uit de gedachte dat hun hond ze kan waarschuwen in het geval van een inbreker, of andersoortige calamiteit,” volgens Hoffman. “Een kat roept dit soort gevoelens veel minder op.”

Deel alsjeblieft dit verhaal met iemand die ook van honden houdt!