Search
Close this search box.

Wetenschapper: Sta niet op voor bejaarden in de bus

Ik heb al op jonge leeftijd geleerd dat als ik een bejaarde in een bus of een trein zie staan, ik mijn stoel moet opgeven en aan hen moet aanbieden. Als volwassene denk ik nog steeds dat dit het juiste is om te doen en mijn kinderen hetzelfde te leren.

Maar onderzoekers zeggen nu dat je dat echt niet zou moeten doen.

Staan is goed voor je
Er mag geen twijfel bestaan ​​over het aanbieden van je stoel in het openbaar vervoer aan een oudere persoon, een jong kind of een zwangere vrouw. Ik denk dat dezelfde regel wereldwijd van toepassing is.

Maar niet volgens Oxford professor en klinisch adviseur van Public Health in Engeland, Sir Muir Gray.

Professor Gray zegt dat ouderen door te staan ​​de juiste soort oefening krijgen die hun lichaam nodig heeft.

“We moeten activiteit aanmoedigen naarmate we ouder worden – mensen niet vertellen wat ze moeten doen. Koop geen traplift voor je bejaarde ouders, zet een tweede leuning in, vertelt Sir Muir Gray aan The Sun. “En denk twee keer na voordat je je plaats in de bus of trein opgeeft aan een oudere persoon. Staan ​​is een geweldige oefening voor hen. ”

Onderzoek toont aan dat veel ouderen een gezonder leven kunnen leiden door gewoon wat meer te trainen. Sir Muir Gray adviseert ook om je oudere familieleden niet te helpen met hun boodschappen te doen – ze hebben het extra werk nodig.

Wat denk je, klinkt dit redelijk voor jou? Deel als je je er in kan vinden, of als je juist vindt dat we onze stoel moeten blijven aanbieden!
[fblike]