Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werknemers van fastfoodrestaurant weigert drankjes aan te bieden aan uitgeputte brandweermannen die brand blusten.

Personeel van McDonald’s zorgde voor heel wat woede nadat ze gratis drankjes weigerden aan uitgeputte brandweermannen die een grote brand aan het blussen waren.

Ze werden opgeroepen naar een gigantische brand in York in Engeland die het hele gebouw in de as legde. De brandweer kwam ter plaatse met 10 pompen en twee ladderplatformen om de brand onder controle te krijgen.

Maar de brandweermannen waren boos toen ze te horen kregen dat ze moesten betalen voor de drankjes die ze van McDonald’s gekregen hadden.

Een lokale Facebookgroep schreef: “Beeld je eens in dat je urenlang tegen een grote brand vecht en in zware branduitrusting en het is best een warme avond. Het enige wat je dan wil, is een drankje, niet?”

“De brandweermannen stapten McDonald’s in Clifton Moor binnen om een drankje te krijgen. Deze kerels en meiden hebben namelijk geen geld bij zich wanneer ze een brandend gebouw bestrijden, dus ze hadden gratis drankjes nodig.”

“Een dame hoorde hoe McDonald’s weigerde om de brandweermannen te voorzien van koffie en thee en betaalde dan zelf ongeveer voor 16 theetjes en koffie.”

Een woordvoerder van McDonald’s bood verontschuldigingen aan en zei: “We waarderen het geweldige werk van onze hulpdiensten en bedanken de individuen die hun leven wijden aan het beschermen van onze lokale gemeenschap. In dit geval zouden we ons willen verontschuldigen bij de brandweermannen die de grote brand van gisterenavond bestreden. Ze hadden gratis drankjes moeten krijgen als kleine erkenning voor hun inspanningen. McDonald’s zou de betrokken persoon willen terugbetalen en we zullen rechtstreeks contact opnemen met de lokale brandweer.”