Search
Close this search box.

Welke kleur banaan eet je liever? De keuze kan belangrijker zijn dan je denkt

Als iemand je vraagt ​​welke kleur een banaan zou moeten hebben voordat je hem opeet, zou je waarschijnlijk geel zeggen, toch?

Natuurlijk weten we allemaal dat bananen sterk van kleur kunnen variëren, van felgroen tot bruin en alles ertussen.

Wat velen niet weten, is dat de voedingswaarde van een banaan verandert met zijn uiterlijk. Daarom kan de kleur van het fruit van invloed zijn op wat voor soort effecten het op je lichaam heeft.

Nu voor de grote vraag … welke kleur banaan kies je na het lezen van dit artikel?

1-3: Groene bananen
Groen – en jong – bananen kunnen dieetbananen worden genoemd, omdat ze nog niet zoveel suiker bevatten als hun gelere, volwassenere tegenhangers. Behalve dat ze een lagere glycemische index hebben, bevatten ze veel zetmeel, waardoor je langer vol blijft. Dit heeft natuurlijk invloed op de smaak – ze zijn niet zo zoet als gele of bruine.

4-5: geel en stevig
Als de banaan helemaal geel is, is hij volwassen en stevig. Op dit punt heeft het een zoete smaak bereikt en is het perfect verteerbaar. Het heeft ook een aantal antioxidanten ontwikkeld die helpen om het lichaam te beschermen tegen ziekten zoals hartproblemen en die ook de strijd tegen ouder worden ondersteunen.

6-7: Gevlekt bruin
Veel mensen kiezen ervoor om bananen weg te gooien die verkleurd zijn of bruin zijn geworden, maar je kunt je lichaam zelfs helpen om kanker en maagproblemen te bestrijden door ze te eten. Bananen die zijn gevlekt, gekleurd of op een andere manier ouder lijken, zijn rijk aan TNF, wat de ontwikkeling van kankercellen tegengaat. Hoe meer vlekken, hoe meer TNF in de banaan.

Omdat deze bananen meer fructose en een hogere glycemische index hebben, zijn ze ook rijker aan calorieën. Als je suiker wilt vermijden, is het beter om een ​​lichtere banaan te kiezen.

https://youtu.be/qN8UvLf5vYg

Hoewel er niet veel mensen dagelijks over nadenken, is het altijd belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt. Deel dit verhaal op Facebook om anderen te helpen en laat ons weten welke kleur banaan jij kiest wanneer je de keuze krijgt.
[fblike]