Search
Close this search box.

Wat de manier waarop je zit vertelt over je persoonlijkheid

Lichaamstaal kan veel vertellen over hoe een persoon zich voelt. Het kan tonen hoe vermoeid, gelukkig of zenuwachtig iemand is. Maar niet alle aspecten van lichaamstaal spreken voor zichzelf. En er zijn heel wat signalen die je misschien niet kent.

Hoe we zitten, bijvoorbeeld. We zitten allemaal in een houding naargelang het comfort. Het is niet iets wat we kiezen. We doen het gewoon. En wanneer ik erover nadenk, zit ik gewoonlijk met mijn rechterbeen gekruist over mijn linkerbeen.

Maar wist je dat de manier waarop je zit, ook iets uitdrukt over je persoonlijkheid? Scroll naar beneden om de vijf meest voorkomende zithoudingen te weten en wat ze over je onthullen. Herken jij jezelf in een van deze houdingen?

Positie A
Mensen die zoals dit zitten zijn creatief en charismatisch. Ze zijn gelukkig met hun leven en vervelen zich nooit. Hun gemakkelijke attitude doet hen nadenken dat hun problemen zich vanzelf zullen oplossen. Ze hebben de neiging om te spreken zonder nadenken, maar ze zijn gemakkelijk om mee te praten.

Positie B
Mensen die zoals dit zitten zijn dromers. Ze hebben een levendige verbeelding en ze volgen hun dromen. Deze mensen zijn vaak de “ziel” van hun groep vrienden of collega’s. Ze zijn avontuurlijk aangelegd, houden van reizen en maken snel vrienden. Ze zitten niet stil en wachten jarenlang voor veranderingen. Wanneer ze een idee hebben, maken ze het werkelijkheid. Wees dus niet verrast als deze mensen plots beslissen om te veranderen van stad, job of partner. Ze vervelen zich als ze te lang op dezelfde plaats blijven.

Positie C
Deze mensen vinden het moeilijk om zich te concentreren en stil te zitten. Ze zijn vaak omringd door wat anderen als chaos ervaren, maar zelf vinden ze dat de logische keuze. Ze zijn vaak kieskeurig wat stijl betreft, maar weten hoe ze moeten ontspannen.

Positie D
Mensen die deze positie verkiezen zijn intelligent, punctueel en beleefd. Ze verkiezen om hun persoonlijke gedachten en gevoelens voor zichzelf te houden en vinden het niet leuk wanneer anderen teveel publiekelijk hun gevoelens delen. Ze zijn echter niet bang om anderen te confronteren en kunnen soms als beledigend ervaren worden.

Positie E
Deze mensen zijn vaak gefocust op hun carrière en doelen. Ze zijn niet gehaast om een familie te beginnen en zich te settelen maar nemen graag de tijd voor alles. Ze hebben vaak hoge doelen en zijn bereid om hard te werken om ze te bereiken.

Het is fascinerend hoeveel lichaamstaal kan vertellen over iemand. Ik herkende mezelf volledig in deze posities. Als je dacht dat dit fascinerend was, deel dit dan aub met je vrienden op Facebook.
[fblike]