Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarschuwing voor vreselijke nieuwe truc: als je een plastic fles op je autoband ziet, loop je gevaar

Criminelen die bestuurders beroven – en zelfs hun auto – zijn overal een zorg voor de politie.

Dit is met name waar, omdat er steeds nieuwe methoden naar voren komen waarin criminelen nog slimmer worden in het beroven van mensen.

Nu waarschuwen andere mensen over een nieuwe, sluwe truc waarmee dieven waardevolle spullen kunnen stelen uit je wagen. In sommige gevallen wordt zelfs de hele wagen gestolen.

De truc is vrij eenvoudig; dieven beginnen met het scannen van parkeerterreinen.

De criminelen plaatsen dan stiekem een ​​lege plastic fles bovenop de rechterband van de auto. Op die manier kan de bestuurder het niet zien. Daarna wachten ze.

Wanneer de bestuurder op het punt staat weg te rijden, klinkt er een vreemd geluid als de fles kapotbreekt. Onbewust van het bestaan ​​van de fles, en de dieven op de uitkijk in de buurt, is het eerste instinct van een bestuurder natuurlijk om hun auto te verlaten en te onderzoeken waar het geluid vandaan komt.

Het is op dat moment dat de dieven toeslaan.

Terwijl de bestuurder zijn auto inspecteert, hebben de dieven nu toegang tot het ontgrendelde voertuig, wat ze eerst niet konden.

Ze kunnen bezittingen uit de auto halen of, als de bestuurder zijn sleutel in het contactslot heeft achtergelaten, zelfs met het hele voertuig wegrijden.

In deze YouTube-clip, die bijna 6 miljoen keer is bekeken, waarschuwt een man voor deze stiekeme misdaad. Hij laat zien hoe de dieven hun plan uitvoeren en vraagt ​​iedereen om deze informatie te delen – zodat iedereen zich bewust wordt van de truc en leert zichzelf te beschermen.

Zie de video hieronder:

Ik denk dat het belangrijk is dat we allemaal deze waarschuwing verspreiden, zodat meer mensen zich bewust kunnen worden van de vreselijke truc van deze criminelen. Als het kan helpen om één auto te redden, dan is het de moeite waard!
[fblike]