Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarschuwing voor kattenbaasjes: kater komt thuis met strop om zijn nek

Als baasje wil je natuurlijk dat je huisdier veilig blijft. Je hebt geen flauw idee wat je kat allemaal uitvreet als die de hort op is, maar in de meeste gevallen komen de eigenwijze viervoeters weer veilig thuis.

Met veel geluk kwam kater Frits uit Assen weer thuis, maar niet helemaal ongedeerd: Frits had een metalen strop om zijn nekje, door mensenhanden gemaakt.

Wie doet nu zoiets?

Facebookbericht
Het baasje van de kater Frits is zich vrijdagmiddag een ongeluk geschrokken: zijn lieve huisdier kwam thuis met een soort strop om zijn nek. Gelukkig voor baasje en poes wist de slimme Frits zich op een of andere manier los te maken, anders had dierenval catastrofaal kunnen zijn.

De eigenaar vermoedt zelf dat er op ‘beenhoogte een schroef of schroefoog wordt vastgezet en de poes in een hoekje wordt gelokt met vis of kattensnoep. De poes schrikt en keelt zichzelf.’

Delen
Het bericht is inmiddels al meerdere malen gedeeld. Kater Frits woont bij zijn baasje in Assen, waar dus waarschijnlijk iemand actief is die vallen zet voor katten of andere kleine dieren.

Wat er precies aan de hand is, is niet bekend. Gaat het om een kattenhater of was de val bedoeld voor een ander soort dier? Wees in ieder geval alert op verdachte situaties en bel de politie als u iets hoort of ziet.