Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarschuwing van brandweer: hier mag je je mobiele telefoon nooit opladen

Onze mobiele telefoons worden steeds belangrijker in ons leven. Voor de meesten van ons geldt dat we voortdurend onze telefoons controleren op berichten, e-mails of deze gebruiken voor sociale madia.

En het is natuurlijk geweldig dat je je camera kan gebruiken, Facebook kunt controleren en overal ter wereld gratis kunt bellen met verschillende apps.

Maar de mobiele telefoon en, vooral, hoe we het opladen, kan soms verwoestende gevolgen hebben voor ons leven.

Veel mensen hebben altijd hun mobiele telefoon bij zich, iets wat misschien niet zo gezond is omdat slapen met een telefoon in je bed gevaarlijker kan zijn dan je denkt.

Als je je telefoon ’s nachts oplaadt, kan je lader warm worden, soms zo heet dat het gevaarlijk is als die lader in de buurt van of op je bed ligt.

Nu heeft brandweer Newton, New Hampshire een bericht op Facebook geplaatst over hoe gevaarlijk het kan zijn om met de telefoon in bed te slapen terwijl hij aan het opladen is. Het laat zien hoe een oplader zo warm kan worden dat hij door beddengoed heen brandt. Dit is iets om in gedachten te houden als je tieners hebt die hun telefoons ’s nachts op hun kamer opladen.

De volgende tips geeft de brandweer voor mensen die hun mobiel, tablet of computer opladen, en ze zijn cruciaal om je veilig te houden.

  • Leg je apparaat op een harde ondergrond tijdens het opladen.
  • Gebruik het apparaat tijdens het opladen niet om het risico op oververhitting te verminderen.
  • Laat je apparaat tijdens het opladen niet op een zacht oppervlak liggen, zoals een bank of bed.
  • Deel dit verhaal om te helpen vertellen hoe gevaarlijk het opladen van je telefoon in bed kan zijn. En zorg ervoor dat je kinderen het nooit doen!
    [fblike]