Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom zou je altijd een kom uien bij je bed moeten houden? De reden is niet zo gek als je denkt

Groenten en fruit bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen, dit weten we allemaal. Maar hoeveel verborgen mogelijkheden verstoppen zich nu eigenlijk in je koelkast?

Er zijn zoveel alledaagse stukjes fruit en groenten die al lang worden gebruikt vanwege hun medicinale eigenschappen. Niet allemaal smaken ze lekker, maar over het algemeen zijn ze de manier om mensen weg te houden van artsen.

Een van deze geschenken van moeder aarde is de ui, (te) vaak als vanzelfsprekend beschouwd.

Natuurlijk gebruiken we uien over de hele wereld, in een veelvoud aan gerechten, maar wist je dat ze ook een aantal voordelen hebben als het gaat om het verbeteren van je gezondheid?

Ui als medicijn

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat uien goed zijn voor het hart. De geur die zij uitstoten, bevat de stof waterstofsulfide, bekend om de positieve effecten op bloedvaten.

Bovendien bevatten uien – vooral die van de rode soort – vol antioxidanten. Deze zijn cruciaal als het erom gaat je lichaam in balans te houden en je immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden.

Al in de middeleeuwen werden buiten de deuren van huizen uienbollen opgehangen, in de hoop dat ze de pestsporen zouden absorberen en zo de bewoners van het huis zouden beschermen.

Tegenwoordig weten we natuurlijk beter, maar dat betekent niet dat uien niet erg handig kunnen zijn als het gaat om het maken van zelfgemaakte medicijnen.

Uien versus hoest
Laten we eerlijk zijn, we leven in een tijd waarin verkoudheid en griepvirussen zich sneller dan ooit kunnen verspreiden. Als je met een hoest kampt, kan één ui genoeg zijn om je van het probleem te ontdoen.

Dat klopt, uien kunnen hoest bestrijden.

Wat moet je doen:

1. Plaats een halve ui in een kom (sommige mensen hakken het fijn).

2. Giet kokend water over de ui (zorg ervoor dat je hem niet volledig verdrinkt) en plaats de kom op een nachtkastje of onder het bed.

3. Ga slapen. De kamer ruikt de volgende morgen wel naar ui, maar het is het waard. Blijkbaar zou je hoest moeten verdwijnen tegen de tijd dat je wakker wordt.

Goedkoop, onschadelijk en natuurlijk
Ik geef de voorkeur aan oplossingen die goedkoop en natuurlijk zijn. Voor mij werd het wel heel duur, telkens het kopen van hoestmiddel of tabletten van een apotheek.

Aan iedereen die sceptisch staat tegenover de bovenstaande methode, zich afvragend of het echt werkt, wat is het kwaad om het uit te proberen? Je hebt niets te verliezen (met uitzondering van een paar uur een enigszins stinkende kamer). Het is gemakkelijk, goedkoop en onschadelijk voor je lichaam.

Ikzelf heb de uientruc getest en voor mij werkte het. Mijn luchtwegen voelen altijd duidelijker aan als ik wakker word, dus ik zou het graag aanbevelen.

Misschien is dat de reden waarom ik gezond ben als een meerderheid van mijn vrienden verkouden is! Wie weet? Het is echter zeker een test waard.

Ga je de uientruc proberen? Laat het ons weten in de comments en deel dit artikel met je vrienden op Facebook!
[fblike]