Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom je vanaf morgen plastic zakken met water boven je voordeur moet hangen

De zomer is gewoon geweldig. Lange barbecue-avonden. Rustig, stil lezen onder een boom in de schaduw. Dagen op het strand met een koele duik in de zee. Je kunt in alle pracht van je land genieten.

Maar te midden van de zomerpracht zijn een paar mindere zaken. Een daarvan zijn insecten in het algemeen en vliegen in het bijzonder.

Maar het blijkt dat er een truc is die je kan helpen deze dingen uit je zomer te bannen! Kijk hieronder!

Alles wat je nodig hebt om de slimme truc te volbrengen is een plastic diepvrieszak, keukenzout, limoensap, wat munten en water.

Vul de diepvrieszak met de bovengenoemde ingrediënten. Hang vervolgens een of meer zakken boven je deuren of waar dat het meest nodig is.

Gecombineerd zijn deze stoffen de ergste nachtmerrie van vliegen.

Er is een lichtbron nodig voor de tassen om hun magische effect te creëren, dus houd ze dicht bij een buitenlamp of een lamp, zodat je zowel overdag als ’s nachts vliegt kunt houden.

Dit is hoe het werkt.

Een nachtmerrie voor vliegen
De meeste insecticiden zijn gebaseerd op verschillende geuren die insecten en vliegen haten. Maar dit “afweermiddel” heeft niets met geur te maken – het heeft te maken met hun zicht.

Het lijkt erop dat glanzende munten in een waterzak een angstaanjagend zicht zijn voor vliegen.

De vliegen worden eerst aangetrokken door de met water gevulde zakken, maar zodra ze dichterbij komen, draaien ze snel rond en vliegen weg.

Wat de insecten in de tas zien, is een voorbeeld van lichtbreking, iets wat het menselijk oog aankan, maar voor de ogen van een insect is het een heel ander verhaal, aldus Tip Hero.

Gevoelige ogen
Laten we eens kijken naar de typische huisvlieg, bijvoorbeeld. Deze dieren hebben complexe ogen, die op hun beurt 3.000 tot 6.000 “eenvoudige ogen” bevatten. Deskundigen vergelijken hun zicht met alles zien in een mozaïekpatroon. Best cool, toch?

Dit gezegd hebbende, wanneer een vlieg een ding ziet zoals de waterzak, raken ze onmiddellijk in de war door de breking en vliegen weg.

Nu je weet waarom insecten en vliegen dit zelfgemaakte afweermiddel haten, is het tijd om het zelf te maken. Succes!

Ik had hier nog nooit van gehoord, en ik ben er zeker van dat veel anderen ook de truc zouden waarderen.

Deel het gerust met je vrienden op Facebook, zodat ze ook snel leren hoe ze van de vervelende vliegen afkomen!
[fblike]