Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom je nooit kiemende knoflook mag weggooien

Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt en zelfs vandaag ontdekken we nog steeds nieuwe eigenschappen en leren we nieuwe dingen over deze gezonde groente.

Wist je bijvoorbeeld, dat je nooit je knoflook mag weggooien als het begint te kiemen?

Waarom? Dat lees je hieronder…

We hebben het allemaal al gezien: Je bent aan het koken, en je beslist dat een beetje look wel lekker zou smaken bij je gerecht. Je kijkt of je er nog wat in huis hebt, maar wanneer je het ziet, merk je dat het er alles behalve goed uit.

Bovendien is de look ouder dan je dacht, droog en groeien er groene blaadjes uit. Dus natuurlijk gooi je die look snel bij het afval.

Maar wat blijkt nu? Dat is fout! Gooi ze niet weg.

Je vraagt je wellicht af waarom, nietwaar?

Het is geen geheim dat look heel gezond is voor het lichaam op verschillende manieren. Verschillende studies hebben aangetoond dat look goed is voor het hart. Het bevat antioxidanten die het immuunsysteem versterken, en het helpt om de cholesterol en een te hoge bloeddruk te verlagen.

Nu heeft een onderzoeksteam aan een universiteit in Zuid-Korea enkele nieuwe, interessante bevindingen gedaan. Ze hadden opgemerkt dat alle positieve onderzoek naar look, enkel over verse look ging.

Daarom hadden de onderzoekers bedacht om de effecten te onderzoeken wanneer men kiemende knoflook eet. Want het is bewezen dat ons lichaam veel sneller voedingsstoffen opneemt bij groenten die er niet meer zo fris uit zien. Zou dit ook zo voor look kunnen zijn?

De resultaten van de studie werden beschreven in de Journal of Agricultural and Food Chemistry, in 2014, en ze zetten ons aan het denken…

Het onderzoek toonde dat knoflook met groene kiem, heel veel belangrijkere antioxidanten hebben dan verse knoflook. Meer zelfs, wanneer je de knoflook vijf dagen laat liggen, stijgt de hoeveelheid antioxidanten zienderogen.

Hierdoor kan het lichaam de voedingsstoffen makkelijker absorberen.

Tot dusver wordt dit onderzoek verder ontwikkeld, en hoef je natuurlijk ook niet enkel oude knoflook te eten. Maar desalniettemin doet het ons wel nadenken over het weggooien van perfect eetbaar voedsel. Waarom dus niet even proberen? Je lichaam zal je wellicht dankbaar zijn!

Deel deze informatie aub met je vrienden op Facebook. Het kan afval verminderen en je gezondheid verbeteren. De moeite waard om bij stil te staan!
[fblike]