Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom heeft elke jeans een klein extra zakje? De waarheid zal je verrassen

Ooit afgevraagd wat dat kleine zakje-in-de-zak is dat alle jeans hebben?

Welnu, dat heb ik gedaan. Hoeveel ik ook probeer er een praktische toepassing van te maken, ik kan het gewoon niet. Mobiele telefoons passen niet, het is onhandig als het gaat om het vasthouden van munten en bankbiljetten. Probeer het zelfs niet om het te gebruiken om een ​​sleutel in te stoppen, want je krijgt hem nooit terug.

Vrees echter niet; Britse krant The Independent claimt het antwoord te hebben op de eeuwige vraag – en het is waarschijnlijk niet wat je denkt.

Van tijd tot tijd heb je je waarschijnlijk afgevraagd. Het maakt niet uit of het modellen voor mannen of vrouwen zijn; alle jeans hebben meestal twee voorzakken en twee achterzakken. Ze hebben ook dat kleine vreemde zakje aan de binnenkant van een van de voorzakken. Maar waarom bestaat het?

Interessant is dat om de oorsprong te vinden, we bijna tweehonderd jaar terug moeten gaan. Dat kleine miniatuurformaat zakje is geen moderne toevoeging aan jeans; in plaats daarvan was het een praktische oplossing voor iets dat tegenwoordig niet langer een echt probleem is.

Achter de uitvinding gaat niemand minder dan de legendarische jeanfabrikant Levi’s.

Volgens The Independent kwam de eerste ‘extra’ pocket in gebruik in de jaren 1800. De reden? Om de meest voorkomende dragers van jeans in die tijd te faciliteren … cowboys.

Cowboys droegen hun zakhorloges meestal op kettingen of in hun vest, maar beide methoden hadden het risico het horloge te breken. Dus, Levi introduceerde een klein vakje ontworpen om een ​​horloge veilig te dragen. Door ze in deze kleine vakjes te houden, konden cowboys rijden zonder bang te hoeven zijn dat hun horloges kapot zouden gaan. Knap!

Dat wist ik echt niet zelf. Vrij ongelofelijk dat het ontwerp helemaal tot aan de moderne dag met jeans is meegegaan. Cowboys zijn misschien niet meer in de buurt, maar hun horlogezakken zijn dat zeker!

Deel dit verhaal met je vrienden, zodat ook zij de waarheid kunnen leren. Ik wed dat ze zich dat ook hebben afgevraagd!
[fblike]