Search
Close this search box.

Vrouw ziet op Facebookpagina haar kat die 2 jaar vermist is en onderneemt meteen actie.

Onze band met dieren is vaak zeer intens en onvergetelijk. Een dier verliezen wanneer het sterft is dan ook enorm triest.

Ene Sue Zelitsky weet dit maar al te goed.

Sue hield zielsveel van haar poes, Jimmy. Een energieke buitenhuis kat die ervan houdt om in de vrije natuur rond te lopen vooraleer naar huis terug te keren.

Tot op een dag de kat echter niet terugkeerde.

Op een koude herfstdag had Sue haar echtgenoot de 13 jaar oude kat Jimmy buiten gelaten zoals ze al jarenlang doen. Ze vermoedden dat Jimmy later zoals altijd, naar huis terug zou keren.

Kuieren in de buurt
Jimmy was een kat die niets liever deed dan buiten bij de buren te gaan kuieren en er zelfs van hield om mee te gaan wandelen met de familie en de hond. Ze waren nooit ongerust voor Jimmy, hij was immers een slimme kater die altijd zijn weg terug zou vinden.

Maar toen het donker begon te worden die dag, was er geen spoor te vinden van Jimmy. Ze riepen hem meermaals en gingen kijken in de buurt, maar hij kwam maar niet opdagen. Verdwenen.

“Hij ging elke dag buiten en kwam telkens weer terug, behalve die ene nacht,” vertelde Sue aan The Dodo.

De ontredderde familie begon de kat op te sporen en hing overal in de buurt posters met zijn kopje en een beschrijving, in de hoop hun lieve kat terug te vinden.

Vrees om hem nooit meer terug te zien
De dagen gingen voorbij, zelfs weken. Nog steeds geen teken van Jimmy. De familie begon te vrezen dat ze nooit meer hun trouwe kat zouden terugzien.

2 jaar later
Twee en een half jaar later gebeurde er echter iets ongelooflijk. Sue was aan het kijken op haar Facebook toen ze plots op een bericht terechtkwam van het West Milford, een dierenasiel. Ze boden een kat aan voor adoptie.

Toen ze echter dichter naar de kat keek viel haar mond open. Hij leek als twee druppels op Jimmy die vermist was.

Ze antwoordde razendsnel op het bericht en vroeg naar de toestand van de kat. Waar hadden ze hem gevonden? Hoe oud was hij? Haar hart klopte als het geluid van een sneltrein.

Ze communiceerde met het dierenasiel en ontving nieuws dat haar nog hoopvoller stemde. Ze wist bijna met zekerheid dat het haar eigenste Jimmy was.

“Hij werd ongeveer 15 kilometer verder gevonden na een zware storm en werd naar het asiel gebracht,” zei Sue. “Na enkele foto’s te hebben gedeeld en andere persoonlijke spulletjes van Jimmy gingen we naar hem kijken.”

Sue haastte zich razendsnel naar het dierenasiel met enkele van Jimmy’s favoriete spullen.

Eenmaal daar aangekomen was het overduidelijk dat haar grootste hoop waarheid was geworden.

“Van zodra we de kooi openmaakten vroeg ik “Jimmy, ben jij dat vriend?” En hij wandelde naar haar toe en wreef met zijn kopje tegen me en ik begon te huilen,” zei Sue.

Sue’s echtgenoot kwam daarna ook opdagen en de kat was nog even lief en knuffelbaar als hij altijd was. Het was duidelijk dat ze Jimmy nooit vergeten waren, en dat ook Jimmy zijn baasjes nooit was vergeten!

De intussen 15 jaar oude Jimmy is natuurlijk terug bij zijn lieve familie. Toen ze hem naar huis haalden, herinnerde zelfs de hond des huizes zijn maatje en verwelkomde hij hem met open armen.

Eenmaal de shock over was, kon het geluk van deze familie niet op. Eindelijk hadden ze na bijna 3 jaar hun kat terug.

Wat een merkwaardig en hartverwarmende reünie! Deel dit ongelofelijke verhaal als jij ook gelooft in het lot!