Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw wordt onwel op de A1 en overlijdt. “Niemand stopte voor haar”.

Afgelopen vrijdagavond werd een vrouw onwel op de A1 en overleed.

De Politie Amersfoort kreeg vrijdagavond een melding over een persoon die onwel was geworden op de A1 in een personenauto, schrijven ze op Facebook.

https://www.facebook.com/PolitieAmersfoort/photos/a.883473178331865/2279961218683047/?type=3

Als de politie ter plekke komt zien ze een vrouw in de auto zitten. De auto stond op de rijstrook naast de vluchtstrook. De vrouw was buiten kennis en had geen hartslag meer. De politie begon direct met reanimeren en het ambulancepersoneel was ook inmiddels ter plaatse.

Twee getuigen spraken met de politie. Tijdens de spits zagen zij in de verte een voertuig stil staan op de rijstrook naast de vluchtstrook. Overige bestuurders reden om de auto heen, sommige zelfs over de vluchtstrook. Niemand stopte om te kijken waarom de auto stil stond.

Gelukkig stopten deze twee getuigen wel en zagen dat er een onwel geworden vrouw in de auto zat. Ze reageerde niet op de getuigen en deze belden direct 112.

De politie schrijft hierover het volgende op Facebook:

„ De getuigen belden direct 112. In dit soort situaties is het iedere seconde die telt. Het is daarom belangrijk dat men actie onderneemt door de hulpdiensten in te schakelen en als het mogelijk is, ook zelf hulp verleent.”

De vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed helaas.