Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw wordt 46 keer gestoken door een overspelige man met een mes, maar wil toch met hem een gezin stichten.

De Britse vrouw Shannon Barnard kreeg maar liefst 46 messteken van haar overspelige echtgenoot. Nu verklaarde ze in de rechtbank dat ze het hem vergeeft en samen een gezin wil stichten.

Op 11 januari ging de 25-jarige man van de 21-jarige Shannon Barnard helemaal door het lint. Hij stak haar onder meer veertien keer in de borststreek en tien keer in haar buik. Ze moest 17 dagen in het ziekenhuis doorbrengen om te herstellen van alle verwondingen. Dokters gaven aan dat ze ‘extreem geluk’ had gehad het te overleven, aldus de Mirror.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1913156405410935&set=a.166218336771426&type=3

De aanleiding lijkt zijn overspel te zijn. Twee weken eerder ontdekte Shannon dat hij haar had bedrogen. In een brief schreef hij haar dat hij spijt had en het nooit meer zou doen.

Desalniettemin viel hij zijn vrouw aan met een mes. Terwijl ze op een stoel sliep, riep hij dat ze moest sterven en stak hij haar maar liefst 46 keer. De messteken beschadigden haar longen, lever en darmen. De openbare aanklager gaf aan dat het een wonder was dat ze de aanval had overleefd.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1909258432467399&set=a.166218336771426&type=3

Pas toen zijn ouders en een oom de woning binnen kwamen stormen, stopte de man. Wat daarna in de rechtbank plaats vond, deed menig wenkbrauw fronzen. De vrouw gaf aan dat ze hem ‘uiteraard had vergeven’ en een toekomst met hem wil opbouwen en een gezin stichten.

Het gezin stichten kan een tijdje duren. Het hof veroordeelde de man tot 20 jaar cel vanwege een poging tot moord. Een psychiater oordeelde dat de man op het bijna fatale moment aan een kortstondige reactieve depressie leed en het onwaarschijnlijk is dat het hem nog eens overkomt. Shannon vertelde dat ze haar man zoveel mogelijk in de gevangenis bezoekt.

46 (!) messteken… Shannon overleefde het nauwelijks en heeft littekens voor de rest van haar leven. Men zegt dat liefde blind maakt, maar dit is een overtreffende trap. Kun jij je voorstellen dat iemand zoiets kan vergeven en daarnaast ook een gezin met de dader wil stichten?