Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw stopt stiekem vinger in drankje- als de nagellak van kleur verandert, schrikt ze

Helaas gebeurt het relatief vaak dat mensen gedrogeerd worden in de kroeg en wordt er vaak iets in de drankjes gestopt.

De reden hierachter heeft vaak te maken met seks met het slachtoffer, of is bedoeld om de slachtoffers gemakkelijk te kunnen beroven.

Dit gebeurt niet alleen maar in de kroegen. Het is goed om altijd op je hoede te zijn wanneer je een feest hebt met andere mensen, of tijdens een afterparty.

Jonge vrouwen zijn hier vaak het slachtoffer van en daarom hebben de studenten aan de North Carolina State University een oplossing bedacht voor dit probleem.

Hun uitvinding? Effectief en ronduit geniaal!

Tijdens een van de cursussen in de opleiding kwamen de vier scherpe geesten op de afbeelding hierboven op een slimme en discrete oplossing voor de problemen. Op deze manier kunnen de vrouwen zich makkelijker beschermen tegen mensen met slechte intenties.

De jongens ontwikkelden een speciaal soort nagellak die bepaalde stoffen in drankjes kan herkennen. Het stiekem een vinger in een drankje laten glijden is genoeg om te zien of er inderdaad drugs in het drankje zitten.

Op het moment dat de nagellak van kleur verandert, weet je dat er stoffen in het drankje zitten die er niet in horen.

Het project van de jongens heeft de naam Undercovor Colors.

Om de kennis hierover te delen, hebben de studenten een Facebook-pagina gemaakt, een Instagram-account en een eigen website.

Het uiteindelijke plan is om doorzichtige nagellak te ontwikkelen, zodat ook mannen (die niet zo vaak nagellak gebruiken), ook gebruik kunnen maken van de uitvinding.

Het product zit nog in de ontwikkelingsfase, zo kan het nog lang niet alle soorten drugs herkennen op dit moment.

Het is echter nu al een slimme oplossing voor de problemen die er zijn en dit maakt het een stuk makkelijker om een drankje van een vriend of vreemde te accepteren wanneer je wat gaat drinken in de kroeg.

Het grootste voordeel is dat het een snelle en discrete manier is, je hoeft immers alleen maar je vingertopje in het drinken te houden.

Zie je tijdens de snelle test dat het inderdaad mis is, roep dan direct iemand erbij die werkt aan de veiligheid, zoals het personeel of de uitsmijters in de kroeg waar je bent, of de politie.


Uiteraard is het bijzonder spijtig dat dit nodig is, maar we hopen dat de nagellak voor mannen ook beschikbaar zal komen in de nabije toekomst, zodat meer mensen geholpen kunnen worden.

Tot die tijd: Houd je drinken in de gaten tijdens het stappen en drink niet te veel, want dan kun je niet meer scherp reageren op wat er gebeurt om je heen.

De nagellak wordt op dit moment nog niet verkocht, maar ik vind dat we dit initiatief vooral aan moeten moedigen. Goed gedaan kerels!
[fblike]