Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw stopt stiekem haar vinger in haar drankje – wanneer de nagellakkleur verandert, beseft ze het ondenkbare

Individuen die drugs in hun drankjes krijgen in bars en nachtclubs zijn helaas iets wat veel voorkomt.

De meest voorkomende doelen zijn om het slachtoffer te drogeren of te beroven, voor het merendeel vrouwen.

Deze gruwelijke daad vindt niet alleen plaats op openbare plaatsen – men moet ook opletten voor omgevingen zoals huisfeesten waar men ten onrechte kan aannemen dat ze veilig zijn.

Vier studenten van North Carolina State University besloten dat ze wilden proberen iets te doen om deze vreselijke gebeurtenissen te helpen voorkomen.

Hun oplossing? Effectief en geniaal!

Als onderdeel van een universitaire cursus bedachten de vier scherpzinnige individuen een slimme en discrete oplossing om vrouwen te beschermen tegen mannen die ze probeerden te drogeren. Het project heette “Undercover Colors”.

De jonge mannen creëerden een speciale nagellak die verschillende stoffen in vloeistoffen kan detecteren. Je hoeft alleen maar je vinger in je drankje te steken als je iets vreemds vermoedt: als de nagellak van kleur verandert, dan bevat deze drugs.

Om de bekendheid van hun werk te vergroten, creëerden de studenten een Facebook-pagina, een Instagram-account en een eigen website.

Het plan is om ook een duidelijke nagellak te produceren, zodat mannen (die meestal geen gekleurde lak dragen) zichzelf kunnen beschermen door deze slimme uitvinding ook te gebruiken.

Het product bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase en reageert alleen op een bepaald aantal veel voorkomende drugs.

Wat een unieke eenvoudige en slimme manier om jezelf te beschermen! Het is prachtg hoe eenvoudig het is – het enige wat je hoeft te doen is de punt van je vinger in je glas te laten glijden, en voila!

Als de test positief blijkt te zijn, is het idee dat men snel contact kan opnemen met de politie – wat er hopelijk toe kan leiden dat misdadigers geen nieuwe slachtoffers kunnen maken.

Het is triest dat een dergelijk product in de eerste plaats nodig is, maar ik denk dat het ook als preventieve maatregel kan worden gebruikt en iedereen die erover denkt een dergelijke misdaad te plegen afschrikken.

Totdat dit product beschikbaar is, moet je nooit vergeten je drankje uit het oog te verliezen!

De nagellak is nog niet in de winkels te verkrijgen, maar ik vind nog steeds dat we dit geweldige initiatief moeten toejuichen. Goed gedaan jongens!
[fblike]