Search
Close this search box.

Vrouw stopt met het gebruik van BH – een paar weken later zijn haar borsten onherkenbaar

Niet allen, maar de meeste vrouwen gebruiken bh’s dagelijks. Zoals we begrijpen, zijn beha’s bedoeld om de borsten van vrouwen op hun plaats te houden en te ondersteunen – met bepaalde modellen die ook bedoeld zijn om ze te verbeteren. Maar de meeste vrouwen zijn ook maar al te bekend met dat bevrijdende gevoel van het verwijderen van hun beha aan het eind van de dag. Met andere woorden – beha’s zijn niet het meest comfortabele kledingstuk.

Miljoenen vrouwen ploegen nog steeds door ongemak en blijven beha’s dragen – op vele manieren overtuigd dat het gewoon een must is. Maar voor iedereen die de status-quo in vraag wil stellen, zijn hier 7 dingen die gebeuren als je een tijdje stopt met het dragen van een beha.

1. Borsten worden groter

Hoe is dit mogelijk, vraag je je af? De uitleg is vrij eenvoudig: zonder beha moet je je borstspieren meer trainen om de zwaartekracht te weerstaan, die sterker wordt en je borst groter laat worden en je ook dwingt om je rug recht te houden – waarbij je de nadruk legt op de grootte van je borsten.

2. Verbeterde vorm

Een Franse studie doorboort de mythe dat beha’s de borstvorm ongegrond verbeteren. Een bh houdt de natuurlijke ronding van de borst tegen, evenals hun vermogen om naar buiten te wijzen. Als je je borsten wilt laten bloeien in hun natuurlijke vorm, moet je de beha een tijdje overslaan, maar wees geduldig omdat het enige tijd kan duren voordat een verandering optreedt.

3. Borst voelt beter

Ja, je borst kan zich goed of slecht voelen. Uit dezelfde Franse studie bleek dat beha’s meer kwaad dan goed veroorzaken als ze niet perfect geschikt zijn voor je borsten. Als je de verkeerde maat hebt of een beha die gewoon slecht is, zal je bloedcirculatie verslechteren en dit kan zelfs je ademhaling beïnvloeden. Vrije borsten zorgen voor een optimale ademhaling en je bent vrij van spanning die afkomstig is van een slecht passende bh.

4. Je wordt comfortabeler

Laten we eerlijk zijn – er is niets echt comfortabels aan het dragen van een BH, met twee strakke bandjes over de schouders en vaak een ongemakkelijke cupping van je borsten. Geen wonder dat vrouwen op adem komen als ze hun beha’s aan het eind van de dag uitdoen. Stel je nu voor dat je dat gevoel elke dag hebt, de hele dag.

5. Je slaapt beter

Veel mensen weten dat je niet met een beha moet slapen, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Om goed te slapen, zou je volledig ontspannen moeten zijn, wat waarschijnlijk niet zal gebeuren als je een BH draagt. Met andere woorden, sla de BH over. En terwijl je toch bezig bent, waarom niet helemaal naakt slapen?

6. Je bespaart geld
Natuurlijk kunnen bh’s relatief goedkoop worden gekocht, maar goedkopere beha’s kunnen in essentie je zelfs minder comfort bieden. Ondertussen zijn echt goede bh’s vaak erg duur. Natuurlijk kun je gedwongen worden om meerdere beha’s te dragen, en hoe meer je koopt, hoe duurder het wordt.

7. Je krijgt stevigere borsten
Studies tonen aan dat bh’s de borstspieren verzwakken, waardoor de borsten naar beneden beginnen te wijzen. Als de borsten gewend zijn om elke dag met een beha omhoog te komen, verliezen ze hun natuurlijke vermogen om op te staan.

Veel mensen denken dat borsten beha’s nodig hebben, maar dit is gewoon niet het geval. Dus met andere woorden, waarom niet af en toe de bh afden? Deel met anderen waarvan je denkt dat ze deze informatie ook zouden waarderen.
[fblike]