Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw ontdekt gigantisch wespennest op zolder in Lieshout

Een vrouw uit Lieshout wist niet wat ze zag toen achter een schot op zolder een gigantisch wespennest bleek te zitten. Het enorme nest was bijna een meter bij een meter, of misschien zelfs wel groter!

Toen Riky van Stiphout met haar vriendin langs haar huis liep, zag ze een heleboel wespen vliegen rondom het dak van haar garage, bericht het AD. Ze dacht meteen dat het foute boel was. Eerder die week had Riky nog een klein wespennest verwijderd van de zolder.

Nadat ze op de zolder van de garage ging kijken wat er aan de hand was, zag Riky het gigantische wespennest achter een schot.

Diezelfde donderdag kwam de ongediertebestrijder Theodoor Biemans kijken. Hij stond versteld! “Dit is echt iets wat je één keer in je carrière tegenkomt”, vertelde hij aan de krant. Theodoors schatting is dat er zo’n 12.000 wespen in het nest leven.

De reden dat het nest zo groot is geworden en juist op die plek zit, kan te maken hebben met twee oorzaken. In januari van dit jaar zat er een lekkage op de plek. Wespen houden van vochtige ruimtes. Daarnaast is het weer de afgelopen maanden ideaal geweest voor de insecten. Een milde winter, waardoor veel koninginnen overleefden en de hitte van de laatste weken.

Het nest zal verwijderd worden nadat de wespen dood zijn. Hiervoor heeft Theodoor er gif in gespoten. Pas als hierna het schot wordt weggehaald zal blijken hoe groot het nest daadwerkelijk is.

We hebben hier een aantal tips voor als je met wespen te maken krijgt. Dit geldt natuurlijk niet voor gigantische nesten, daar moet een ongediertebestrijder aan te pas komen.

Hieronder zijn beelden te zien die Theodoor filmde van het nest en op zijn Facebook pagina plaatste. Zo’n mega nest zou voor veel mensen slapeloze nachten betekenen! Gelukkig zijn er stappen ondernomen om het te verwijderen.

https://www.facebook.com/theodoor.biemans/videos/1608443959283311/
[fblike]