Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw liet haar grootouders denken dat ze kanker had en vroeg om geld. Nu zijn ze blut.

Een jonge vrouw fakete terminale kanker om vrienden en kwetsbare familieleden op te lichten voor meer dan 150.000 euro om een luxueuze levensstijl te kunnen leiden.

Asha Dawes weefde een web van leugens om haar extravagante levensstijl te financieren en om zelfs nog meer geld te lenen. Tijdens het proces bleek dat ze meer dan 5.000 euro van familieleden aftroggelde voor een uitstap naar Amerika voor een “experimentele kankerbehandeling” die ze zelf uitgevonden had.

Ze vertelde familie en vrienden dat ze nog maar enkele maanden te leven had en dat ze een grote uitbetaling zou krijgen als vergoeding voor een medische fout. Ze vroeg hen om geld, leningen en giften.

Haar verwoeste familie omschreef hun Spartaanse levensstijl om de verzonnen kanker van Dawes te helpen behandelen.

Ze verwoestte het leven van haar grootouders bij wie ze ingetrokken was en die haar hadden opgevoed sinds ze tien jaar oud was.

De grootouders bleven straatarm achter nadat ze hun huis moesten verkopen en emigreerden. Ze gaf al het geld uit aan zichzelf en haar driejarige zoon. De schade is onherstelbaar.

Haar oom, Nicholas Young, zei dat hij geschokt was toen hij het huis van de grootouders van Dawes bezocht in Spanje. Hij zei: “De keukenkastjes waren leeg en hun leven hing aan een zijden draadje.”

Dawes zei tijdens het proces: “Ik was een vreselijke persoon die vreselijke dingen heeft gedaan. Het wordt gewoon erger en erger en je weet dat wat je doet fout is.”

Oma Shirley Pinder zei: “Ik ben compleet verwoest. Ik hield van Asha als een dochter en het is moeilijk te begrijpen hoe ze ons al die jaren kon manipuleren.”

Dawes werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan ze minstens een half jaar effectief zal moeten uitzitten.