Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw koopt ring voor 13 euro – 30 jaar later wordt de ongelofelijke waarde onthuld

Als je de kwaliteit van een diamant checkt, kijk je meestal naar vier dingen: helderheid, kleur, karaat en hoe hij geslepen is.

Het speelt allemaal een rol als je een diamanten ring uitkiest.

En voor velen is ook de prijs een belangrijke.

Want laten we eerlijk zijn, de prijs doet ertoe. Vooral als je een diamanten ring koopt. Dat gezegd hebbende, de prijs was waarschijnlijk het laatste waar deze vrouw uit Engeland aan dacht toen ze op koopjesjacht was op een vlooienmarkt 30 jaar geleden.

Het was een vlooienmarkt buiten Londen in de jaren tachtig, waar de vrouw een aantal juwelen vond die haar aandacht trokken.

De stukken zagen er oud en afgedragen uit, maar één specifieke ring trok haar aandacht. Ze dacht dat het een perfecte ring zou zijn om veel te dragen. Je weet wel, zo´n ring die je naar werk draagt of als je boodschappen gaat doen.

De Londense vrouw, die graag anoniem wilt blijven, dacht dat ze een mooi koopje had gedaan door een ¨kristallen ring¨ voor 13 dollar op de vlooienmarkt te vinden.

Wat ze niet wist, was dat ze zojuist een geweldige investering had gedaan.

De vrouw droeg de ring elke dag, zonder te weten wat hij waard was, volgens Telegraph.

Het duurde 30 jaar voordat ze besloot de ring naar een lokale juwelier te brengen om te kijken wat hij waard was. Wat ze ontdekte bracht iedereen in shock.

De ´kristallen ring´ bleek een 26.27-karaats diamanten ring te zijn. De waarde? 46,000 dollar.

Volgens experts is de steen erg oud en komt waarschijnlijk uit de 19e eeuw, toen diamanten verschillend werden bewerkt. Diamanten staan bekend om hun intense glinstering maar deze diamant bleek zijn glans al die jaren te hebben verborgen – en hield iedereen daarmee voor de gek.

De ring werd verkocht op het populaire veilinghuis Sotheby´s op 7 juni.

Er werd verwacht dat hij voor minder dan 46,000 dollar verkocht zou worden, maar het werd haast het dubbele van dat bedrag: 83,000 dollar maar liefst.

Dus de volgende keer dat je je juwelendoos opschoont, kijk dan goed: Wie weet houd je zonder dat je het weet een verborgen schat in je handen.

Deel dit verhaal als je ook vindt dat meer mensen dit opvallende verhaal zouden moeten lezen!
[fblike]