Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw hoort vreemde geluiden bij straathond. Ze kijkt dichter en ziet babyvoetje onder de puppy’s

Verhalen over dieren die mishandeld worden hoor je helaas nog steeds heel vaak. Maar gelukkig bestaan er ook nog verhalen met een positieve nooit. Dit is er zo een.

Het is een verhaal over een heldhaftige hond in Argentinië, genaamd Way. Het begint allemaal toen een pasgeboren puppy op straat werd achtergelaten door zijn moeder.

Het was een zeer koude nacht en de overlevingskansen van de baby waren zo goed als onbestaande.

We hebben veel verhalen gehoord over mensen die dieren redden uit verschillende benarde situaties. Maar soms worden de rollen omgedraaid.

Op een dag hoorde Alejandra Griffa, een Argentijnse vrouw, gehuil komen van op een parkeerplaats ergens niet ver van haar huis.

Maar toen ze een straathond opmerkte en 6 puppy’s, zag ze nog iets anders nabij de hond.

Er zat namelijk iets vast in het midden van het afval, en ze kon haar ogen niet geloven.

Het was een klein mensenhand.

Alejandra zag dat het een baby’tje was en pakte de baby op. Ze schat dat de baby 1 maand oud was en spoedde zich zo snel ze kon naar het ziekenhuis. De baby’s moeder had haar pasgeboren dochtertje achtergelaten, in de bittere koude, op een afvalplaats. Maar de straathond die zich over haar ontfermd had, hield haar in leven.

Haar miraculeuze overleving was grotendeels te danken aan Way de straathond.

De straathond had zich over de kleine baby ontfermd als een echte mama en hield het kleine kindje warm in de barre winterkoude.

De hond had de baby 50 meter verder gedragen van waar de moeder haar baby had achtergelaten, zei de politie.

“Ze nam het op als een puppy, en redde het uit de vreselijke situatie. De dokters vertelden dat indien ze dit niet zou gedaan hebben, de baby het niet overleefd zou hebben,” zei Daniel Salcedo, de hoofdinspecteur van de provincie Buenos Aires.

Goed ondanks de omstandigheden
Ondanks enkele oppervlakkige schrammetjes stelde de baby het goed, dankzij de snelle actie van Way de hond.

Het moederinstinct van dieren is bijzonder sterk. Bovendien zijn honden een van de meest intelligente en liefhebbende dieren die er zijn. Ze kunnen gemakkelijk merken of we droevig, boos of blij zijn, of als we wat affectie nodig hebben. Ze kunnen ook heel veel empathie en begrip tonen. En niet alleen naar honden.

Godzijdank was Way op de juiste plaats en kon ze zich als echte mama ontfermen over de kleine baby. Zo vermeed ze dat de baby een zekere dood zou sterven.

Na een onderzoek te hebben gevoerd naar de zaak, kon de politie de moeder opsporen, een 14-jarig meisje. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht door een familielid waar ze de nodige psychologische hulp kon krijgen, volgens CNN.

Hoe het nu gaat met Way en haar puppy’s weten we niet, maar ik hoop echt dat iemand voor deze heldhaftige, bijzonder lieve moeder kan zorgen, net zoals zij ook voor deze vondeling zorgde.

DEEL daarom echt dit artikel met je vrienden op Facebook als jij ook vindt dat honden de beste vriend van de mens zijn!
[fblike]