Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw gaat elke dag naar buiten vanuit het bejaardentehuis om dakloze katten te voeren.

De voorbije tien jaar nam deze kleine oude dame elke dag de tijd om een groep dakloze katten in de buurt van haar bejaardentehuis in San Jose (California, VS) te voederen.

Rita Rama, die het park elk weekend met haar familie bezoekt, besloot om deze geweldige heldin te leren kennen en deelde het ontroerende verhaal op Facebook.

Dit is wat Rama schreef:

“Elke zaterdag trek ik samen met mijn familie naar het park in San Jose.

We merken altijd een oudere vrouw op die met haar looprekje met zakken en flesjes naar de rand van het park wandelt.

Ze parkeert haar looprekje in de hoek en spreidt papieren bordjes uit met kattenvoer en water. Terwijl ze dat doet, komen er uit alle hoeken dakloze katten en beginnen te eten. Ze kijkt toe, aait hen en dan gaat ze terug naar haar bejaardentehuis naast het park.

Vandaag keken mijn dochter en ik rustig toe van op een afstandje. We kregen eindelijk de kans om deze lieve dame te ontmoeten.

Haar naam is Evan.

Ze woont al tien jaar in het bejaardentehuis.

Ze voedert de katten elke dag, bij regen of zonneschijn. Deze katten werden achtergelaten door de buren. Ze probeert hen te laten steriliseren en een nieuwe thuis voor hen te vinden.”

Rama vroeg Evan of ze haar verhaal mocht delen in de hoop een nieuwe thuis te vinden voor de 14 katten voor wie ze nu zorgt. Nadat het bericht viraal ging, bood een dierenartsassistent uit San Jose hulp aan.

Ook heel wat andere barmhartige Samaritanen boden hulp aan om het kattenvoer en andere kosten te helpen betalen.

Dankzij Evan, Rama en deze aardige zielen lijkt het erop dat deze katten in de toekomst in goede handen zullen zijn.