Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw die plant jarenlang water geeft, ontdekt dat ze in grote leugen leefde.

Een toegewijde planteigenaar – of althans dat dacht ze toch – was twee jaar van haar leven zo trots dat ze haar plant in zo’n voortreffelijke staat had kunnen houden. Maar pas onlangs ontdekte ze dat het een plastic plant was.

Caelie Wilkes was helemaal geen echte planteigenaar, ze had een plastic decoratieplant en ze leefde al die tijd in een grote leugen.

Caelie was nog zo trots op zichzelf dat ze hem elke dag water gaf en zo goed verzorgd had. Maar onlangs besloot ze om de plant in een andere pot te zetten. En toen stortte haar wereld in elkaar.

Ze trok de plant uit de pot en toen zag ze dat er waar normaal wortels en aarde zou moeten zitten, alleen maar piepschuim was.

Haar hele leven was een leugen!

Op 28 februari deelde Caelie haar ontdekking op Facebook, waar het werd opgepikt door een Australische groep gewijd aan binnenhuisplanten.

Het is goed om een hobby te hebben, denken we.

De Australische groep schaarden zich achter Caelie. Het lijkt erop dat ze een steungroep kunnen vormen voor het verlies van deze ‘echte’ huisplant. Een persoon reageerde: “Mijn nichtje deed dit ook. Ze bleef de plant van haar moeder maandenlang water geven voordat ze ontdekte dat het nep was.”

Een andere social mediagebruiker vertelde: “Mijn collega doodt de planten altijd omdat ze ze geen water geeft. Dus plaatste ik een nepplant in het café. Ze gaf het een maand water voordat ik haar vertelde dat het plastic was.”