Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouw bevalt op 72-jarige leeftijd van eerste kindje en heeft helemaal geen spijt.

Ouder worden is een onvergetelijk en belangrijk moment in iemands leven. Hoewel het een grote verantwoordelijkheid is, brengt het veel vreugde.

Sommige personen hebben echter kritiek op mensen die op oudere leeftijd moeder of vader worden, bijvoorbeeld als ze 50 jaar oud zijn. Wat zouden ze zeggen van een moeder en een vader van respectievelijk 72 en 79 jaar oud?

Dit verhaal is in verschillende gerenommeerde kranten gepubliceerd, waaronder The Independent. Daljinder Kaur, 73, en haar echtgenoot, de 80-jarige Mohinder Singh Gill, hadden er altijd van gedroomd om een baby te krijgen. Helaas werd die kinderwens nooit vervuld.

Toch verloor het stel uit India nooit de hoop dat ze ooit een baby zou krijgen. Ze wilden om die reden ook niet adopteren. Een onverwachte erfenis bood de mogelijk om in-vitrofertilisatie (ivf) te proberen.

Daljinder Kaur onderging ivf en tegen alle verwachtingen in beviel ze op 72-jarige leeftijd van de kleine Arman in 2016. Direct werd ze de oudste moeder ter wereld.

Het koppel is erg blij, maar ze beseffen zich dat het niet makkelijk is om op hun leeftijd voor een klein kindje te zorgen. Kaur zei het lichamelijk erg zwaar is, ze heeft een hoge bloeddruk en zwakke gewrichten. Daarnaast moet ze voor haar man zorgen, die 7 jaar ouder is.

Velen hebben kritiek geuit op artsen die de ivf hebben uitgevoerd en zijn van mening dat dit niet ethisch correct is. Anderen beweren dat moederschap een van de grootste vreugden voor een vrouw is, ongeacht leeftijd en dat iedereen dat recht heeft.

De onderstaande video geeft meer informatie over het echtpaar en hun zoontje. We hopen in ieder geval dat Arman zo lang mogelijk omringd wordt door liefde en gezond opgroeit.

https://www.facebook.com/PakisToday/videos/1901366033216148/