Search
Close this search box.

Vriendin ziet een lichtflits buiten de tent, loopt naar buiten en schrikt zich kapot

We gebruiken de uitdrukking “meer kans hebben om door de bliksem getroffen te worden” om iets te beschrijven dat uiterst onwaarschijnlijk is.

En inderdaad, de kansen om werkelijk door de bliksem te worden geraakt zijn erg klein – in de afgelopen twee decennia waren er volgens de NOAA gemiddeld 51 jaarlijkse bliksemslachtoffers in bijvoorbeeld de VS.

Maar de gevolgen voor degenen die dit onwaarschijnlijke lot wel tegenkomen, kunnen catastrofaal zijn als ze niet meteen de juiste hulp krijgen.

De 18-jarige Juliet Moore en Isaiah Cormier waren op een kampeertrip buiten Colorado, VS. Ze waren net teruggekeerd in hun tent toen het begon te regenen – daarom besloot het stel al hun spullen in hun tent te pakken om te voorkomen dat ze nat zouden worden.

Juliet was net terug in hun tent om beschutting te zoeken tegen de regen toen ze buiten een groot fel licht zag. In paniek riep ze haar vriend op om te controleren of alles in orde was, maar hij reageerde niet.

Ze stak haar hoofd door de opening van de tent – en zag Isaiah met haar gezicht naar beneden in de grond liggen. Ze rolde hem om en toen ze controleerde of hij een hartslag had, voelde ze niets.

Stopte opnieuw met ademhalen
Juliet had een eerstehulpcursus gevolgd, dus begon ze meteen reanimatie uit te voeren. Haar vriend begon te ademen, maar stopte toen opnieuw.

Juliet was wanhopig.

“Er was een moment waarop ik, toen ik hem reanimatie gaf, dacht ‘nog niet’, zei ze tegen CBS Denver. “Ik heb teveel met deze persoon te maken. Dus je mag nog niet weggaan. ‘

Ze deed nieuwe pogingen en plotseling kwam Isaiah weer bij bewustzijn. Samen met een nabijgelegen kampeerder haastten ze hem naar het ziekenhuis.

“We hadden nooit kunnen verwachten dat zoiets zou gebeuren. Maar ik ben erg dankbaar dat mijn vriendin daar was en reanimatie kon uitvoeren “, zegt Isaiah.

Artsen in het ziekenhuis ontdekten hoe veel geluk Isaiah had gehad – de krachtige flits ging door de zijkant van zijn nek en verliet zijn rechtervoet – waardoor hij al zijn vitale organen miste. Niettemin: “hij zou het niet overleefd hebben als ze niet wist hoe ze moest reanimeren”, vertelde het medisch personeel aan CBS Denver.

Na hun angstaanjagende ervaring hebben Juliet en Isaiah een ander perspectief op het leven.

“Neem een ​​beetje tijd om dankbaar te zijn voor de mensen in je leven van vandaag, want ze zijn geweldig. En houd ze een beetje dichterbij, “zegt Juliet.

Misschien moeten we allemaal even herinneren aan wat belangrijk is in het leven, deel alsjeblieft de wijze woorden van Juliet!

[fblike]