Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vreemdeling grijpt Ellen, 20, tussen de benen op een avond in de stad – dan laat ze zien dat hij geen schijn van kans maakt

Het komt maar al te vaak voor dat vrouwen, en in het bijzonder jongere vrouwen, mannen tegenkomen die om de een of andere reden geloven dat ze het recht hebben om hen aan te raken zonder eerst hun toestemming te vragen.

Een van die meisjes is de 20-jarige Ellen Brantemo. Tijdens een avond met vrienden dacht een vreemdeling opeens dat het goed was om haar bij haar privé-delen te pakken. Wat hij nog niet wist, was dat hij gewoon met het verkeerde meisje had geknoeid.

Ellen Brantemo genoot van een leuke avond met een paar vrienden afgelopen zomer, in Vimmerby, Zweden, toen de sfeer plotseling drastisch veranderde.

Een man naderde de groep en greep plotseling Ellen in haar besloten delen – maar Ellen was niet bang – ze was woedend. De man rende weg – en Ellen begon snel achter hem aan te rennen.

“Toen rende hij gewoon weg, dus ik volgde. Het gebeurde allemaal zo snel en ik volgde mijn instincten gewoon “, zegt Ellen Brantemo tegen de lokale pers Dagens Vimmerby.

Tot de verrassing van de man bereikte Ellen hem en greep hem vast, terwijl zij hem tegen een muur hield totdat veiligheidsagenten in de buurt kwamen en het roer overnamen. Ellen diende vervolgens een formele klacht in tegen de dader, zij het met weinig echte hoop dat er iets uit zou voortkomen. De politie nam de hele zaak echter heel serieus.

De man is nu veroordeeld.

“Het voelt geweldig dat hij is veroordeeld. Het is zeker een moeilijk proces geweest, dus het voelt goed om dit niet tevergeefs te hebben gedaan. Het voelt absoluut als een grote overwinning voor mij. ”

Het vonnis kwam vorige week: naast een aanranding werd de man veroordeeld voor mishandeling, omdat hij ook Ellen’s arm had vastgegrepen en deze tijdens hun handgemeen verdraaide. Zijn straf omvat het betalen van ongeveer $ 650 schadevergoeding aan Ellen, evenals gemeenschapsdienst.

“Ik ben trots dat ik dit heb durven nastreven. Ik heb altijd gevoeld dat ik het juiste deed – en dit vonnis helpt me om het te bevestigen. Je moet staan ​​voor wat je gelooft, “zegt Ellen.

De 20-jarige Ellen heeft duidelijk laten zien dat het onaanvaardbaar is dat een man denkt dat hij het recht heeft om zonder toestemming aan het lichaam van een vrouw te zitten. Hoewel het een onaangename situatie was, heeft Ellen een geweldige dienst geleverd om alle meisjes aan dit belangrijke feit te herinneren. Deel dit verhaal om elk meisje dat je kent te herinneren aan hetzelfde!
[fblike]