Search
Close this search box.

Vreemde bal bont gedumpt buiten dierenasiel – Wat zich schuilhoudt onder de kilo´s vacht roert me tot tranen

Ik zal nooit begrijpen hoe sommige mensen hun huisdieren zo slecht kunnen behandelen. Om te stoppen met het zorgen voor een onschuldig dier … het is een van de ergste dingen die ik kan bedenken!

Dit verhaal gaat over een kat die volledig werd verwaarloosd door de eigenaar. Het werd achtergelaten om te sterven, met als enige geste dat de eigenaar het ten minste in zijn hart vond om hem achter te laten bij het asiel toen hij op de rand van de dood was.

De kat werd gevonden door een medewerker in een dierenasiel in Nevada, nadat ze de deur had geopend en een doos zag. Toen ze naar beneden keek, kon de medewerker nauwelijks begrijpen wat in lag. Al snel werd echter duidelijk dat de stapel geklonterde en gescheurde vacht eigenlijk een kat was.

Het dierenasiel scheerde de kilo´s vacht van de kat af en de politie zoekt nu naar iedereen die dit zoete dier verwaarloosd heeft.

Veel mensen zijn ontroerd door het verhaal van deze kat sinds het dierenasiel foto’s ervan op Facebook heeft geüpload.

“Verdrietig maar hij had tenminste de kennis om te weten dat de kat hulp nodig had. Misschien kon hij zich geen goede verzorging van het dier veroorloven? “Zei een persoon.

En misschien is dat waar. Want toen een medewerker de bal van bont voor het eerst zag, wist ze niet waar ze naar keken:

Eerst dacht ze dat het een hond kon zijn.

“We konden hem niet omdraaien vanwege de manier waarop hij in de doos was geduwd. Dus haalden we de doos eraf en dachten: “Oh mijn god, het is een kat!” Ik heb nog nooit een kat in zo’n toestand gezien, “vertelde Liz Begovich aan The Dodo.

Ze beschreef de kat ook als een gevangene van zijn eigen pels.

‘Ik vermoed dat hij waar hij ook was zijn eten en water recht voor zich had staan. Hij kon gewoon niet bewegen. ‘

Nadat het personeel zijn vacht had afgeschoren, was het duidelijk dat de kat, die ze Bob Marley noemden, van zijn vrijheid genoot.

Zonder alle vacht die hem te pakken had, ontdekte het personeel dat Bob de spiermassa had verloren door inactief te zijn – mogelijk wel voor meerdere jaren. Maar nu is hij klaar om de wereld opnieuw te ontmoeten, als een actieve, behendige kat!

De politie zoekt nu naar de persoon die verantwoordelijk is voor de toestand van Bob Marley. Ze namen zelfs een kijkje op Facebook en vroegen het publiek om assistentie, door het opstellen van een speciaal tipnummer.

Hoe mocht dit gebeuren? We zullen het misschien nooit weten, maar hij zal in elk geval snel een nieuw, liefdevol voor altijd thuis hebben vanwege het feit dat zijn verhaal op sociale media is gedeeld. Hopelijk krijgt hij de liefde die hij nodig heeft!

Deel dit verhaal om deze dierenhelden de erkenning te geven die ze verdienen! We kunnen je niet genoeg bedanken voor al het goede dat je doet voor verwaarloosde dieren zoals Bob Marley. Een diepe en oprechte dankjewel!
[fblike]